НОВИНИ

Красен Кралев: Домакинството на ЕП по таекуондо е поредният комплимент за България

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:50, 10.04.2021
Чете се за: 01:03 мин.
Други спортове
красен краелв домакинството таекуондо поредният комплимент българия

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе удостоен с плакет от президента на федерацията по таекуондо Слави Бинев в знак на благодарност за сътрудничеството от страна на ММС при организирането европейското първенство у нас.

Кралев заяви, че за пореден път нашата страна демонстрира своите отлични умения в организирането на големи спортни събития и допълни, че е доволен от факта, че таекуондото е сред най-развиващите се спортове у нас.

“България за пореден път е домакин на първенство от толкова висок ранг и съм сигурен, че отново ще се докажем като отлични организатори. За първи път обаче приемаме Европейско първенство по таекуондо за мъже и жени. Не се съмнявам, че ще се справим блестящо, защото Българската федерация и нейният президент г-н Бинев са доказали, че имат изключително модерно виждане за развитието на този спорт. През последните няколко години в нашата страна се проведоха няколко значими събития и неслучайно таекуондо е един от най-бързо развиващите се спортове в България. Популярността му сред подрастващите е голяма, което всъщност е смисълът на цялата ни дейност – колкото се може повече български деца да се вдъхновят и да имат възможност да практикуват любимите си спортове. Това е едно от последните големи състезания преди Летните олимпийски игри."

Министърът на спорта също така пожела успех на родните таекуондисти и за пореден път изрази надежда, че съвсем скоро ще може спортистите да се радват и на подкрепа на феновете от трибуните.

"Домакинството на Европейското първенство е поредният комплимент за българския спорт, за българските федерации и за лидерите, които ги водят. Нека да си пожелаем на първо място да бъдем здрави, а спортистите да излязат без травми от предстоящите битки. Аз съм сигурен, че съвсем скоро ще победим и пандемията и феновете отново ще могат да се радват на най-добрите спортисти", каза още Кралев.

Министър Кралев и Слави Бинев също така проведоха разговори и с посланикът на Република Корея у нас Н. Пр. Джънг Джингю, който е сред гостите на Европейското първенство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна ремонтът на трасето по трамвайна линия 5 (СНИМКИ)
Започна ремонтът на трасето по трамвайна линия 5 (СНИМКИ)
Остава слънчево и топло
Остава слънчево и топло