НОВИНИ

Красен Кралев обяви съдийството за основен проблем в българския футбол

bnt avatar logo
от Димитър Русев
16:03, 27.12.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
красен кралев обяви съдийството основен проблем българския футбол

В обзора си за нивото на българския спорт той похвали тениса в лицето на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, мъжкият тим за АТП къп, постиженията на родното плуване и представянето на борбата, отбелязала три европейски титли.

Министърът на младежта и спорта направи оценка на изминалата година, която за съжаление беше белязана сериозно от пандемията от COVID-19.

Въпреки това, много наши сънародници в различни спортове се представиха по един наистина чудесен начин, като неминуемо сред тях бяха плувците. Калоян Левтеров, Антъни Иванов и Йосиф Миладинов извоюваха три квоти за Олимпиадата в Токио.

Освен това те направиха поправки и на няколко национални рекорда, което ни дава надежди за силно представяне в страната на изгряващото слънце.

"Имаме големи очаквания към българското плуване за олимпийските игри", заяви Кралев.

Министърът също така не пропусна да поздрави и Кубрат Пулев за мача му с Антъни Джошуа: "Беше ясно, че неговата битка беше с коронавируса, той се отразява тежко на всички".

Накрая Кралев благодари на всички български състезатели за представянето им през тази година и изрази надежда, че с навлизането на ваксината, светът ще се върне към обичайното си темпо на живот.

"Въпреки тежката година България имаше своите моменти в спорта, за което благодаря на всички наши състезатели. Надявам се, че с ваксината светът ще се върне към темпото на живот, което познаваме".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В плуването очакват медали през 2021-ва година
В плуването очакват медали през 2021-ва година
Министър Кралев в "Арена Спорт": "За радост на всички Дерменджиев е минало за националния отбор"
Министър Кралев в "Арена Спорт": "За радост на всички Дерменджиев е минало за националния отбор"