НОВИНИ

Красимир Инински поздрави българските боксьори след 4-ото място в класирането по медали на Европейските игри

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:12, 03.07.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
красимир инински поздрави българските боксьори ото класирането медали европейските игри
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински изказаха своите похвали към българските представители в боксовия турнир на Европейските игри в Полша, който осигури на страната ни общо четири медала и три квоти за Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Така, страната ни приключи на 4-ото място в класирането по медали в бокса на форума в Краков-Малоплска, като златни отличия за България осигуриха Станимира Петрова (54 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг), сребро заслужи Светлана Каменова (57 кг), а с бронз се окичи Йордан Морехон (+92 кг). Първите трима станаха и първите ни сигурни представители в боксовия турнир в Париж 2024.

По думи на Инински това е било "много добро начало" по пътя към Игрите във френската столица и разкри още, че всички в отбора са много мотивирани и след кратка почивка отново ще подновят тренировките .

"Доволен съм. Спечелихме четири медала, както и три квоти за Олимпийските игри в Париж. Поставихме едно много добро начало и продължаваме работа към следващите две световни квалификации, които ще се проведат догодина. Както мъжете, така и жените показаха хубав, качествен бокс. Факт е, че основните ни състезатели при мъжете загубиха много равностойни срещи от финалистите в техните категории. Не искам да акцентираме върху съдийството, не е то важното. Важна е играта. Гледаме към себе си и ще продължим да работим върху надграждането ни. Рами и Радо имат травми, които трябва да излекуват, отборът има нужда малко от почивка и след това започваме отново. Всички са много мотивирани, което ме радва. Светла има леко разочарование заради загубата на финала, но тя е максималист. Пожелах ѝ, заедно със Станимира, догодина да ги прегърна като медалисти от Париж. Та са моите амазонки и имат пълната ни подкрепа", каза президентът на БФ Бокс.

Ръководителят на централата сподели още, че с представянето си в Полша българските боксьори са доказали, че са в "елита на европейския бокс" и допълни, че дългогодишната стратегия на централата вече дава резултати.

"Нашите боксьори, всеки един от тях, е в елита на европейския бокс. Вярвам, че догодина можем да спечелим поне още толкова квоти, колкото взехме сега. Както при жените, така и при мъжете. Отборите са ни млади, постоянно показват израстване, което само може да ме радва. Благодаря на целия екип за работата, всеотдайността и сплотеността, която имат. Гордея се с тях. Няма по-голямо удоволствие от това малка България да е в елита на Европа. От три златни медала на Европейските игри, два са на бокса, което също е атестат за свършената от нас, от екипа и от боксьорите работа. Дългогодишната ни стратегия дава резултати. Когато има търпение, работи се целенасочено, няма как да не се постигнат и успехи. На прав път сме и показаното на ринга доказва точно това", завърши Красимир Инински.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж: Туризъм по време на размирици
Париж: Туризъм по време на размирици
Влизат в сила промените в изпитите за шофьорска книжка
Влизат в сила промените в изпитите за шофьорска книжка