НОВИНИ

Красимир Инински присъства на конгреса на ИБА в Истанбул

Красимир Инински
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 13.05.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински ще вземе участие в извънредния конгрес на Международната асоциация ИБА, съобщиха от централата.

Той пристигна в Истанбул, където днес стартира двудневното заседание на централата. В него ще участват представители на 150 държави от 5-те континентални федерации.

В Турция ще бъде избран президента на ИБА. Освен това ще бъдат обсъдени и реформите, извършени до момента във федерацията. Също така ще бъдат предложени и нови действия, които да се извършат през следващата година, с които организацията да отговори на изискванията на Международния олимпийски комитет (МОК). Целта е боксът да изпълни препоръките и да запази олимпийския си статут в Комитета и за Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г.

По-рано днес от федерацията съобщиха, че националите Радослав Росенов и Ергюнал Себахтин ще вземат участие на престижен международен лагер в Мадрид.

Носителят на Купа „Странджа“ и Европейски шампион за мъже до 22 години Радослав Росенов (60 кг), заедно с бронзовия медалист от първенството на Стария континент в тази възраст Ергюнал Себахтин (48 кг), отпътуваха за Мадрид. В испанската столица те ще бъдат част от камп и ще могат да се готвят за Европейското първенство за мъже в Армения, което започва на 21 май.

Националите ни ще бъдат водени от треньора Борислав Бояджиев. Поканата идва от испанската федерация по бокс. Лагерът се очертава да е много полезен, предвид силната конкуренция и възможността за сериозни спаринги, които да се проведат с боксьори от други водещи държави.

„Много сме доволни от възможността да тренираме тук. Условията са перфектни, имаме всичко необходимо, за да мислим само за тренировки, спаринги и възстановяване“, каза при пристигането на националите ни в Мадрид Борислав Бояджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната в Украйна: Каква е ситуацията в Одеса?
Войната в Украйна: Каква е ситуацията в Одеса?
Започна сезонът на абитуриентските балове (ВИДЕО)
Започна сезонът на абитуриентските балове (ВИДЕО)