НОВИНИ

Красимир Инински: Резултатите от европейското са признак за добра основа

красимир инински резултатите европейското признак добра основа
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 29.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по бокс - Красимир Инински, даде добра оценка за представянето на националите ни на европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия.

Родните боксьори спечелиха три бронзови отличия чрез Ергюнал Сабри (49 кг.), Ясен Радев (52 кг.) и Мелис Йонузова (69 кг.). Така страната ни влезе в Топ 10 по брой медали от шампионата, като се нареди на осма позиция от общо 34 държави.

"Бих казал, че резултатите в Италия са признак за една добра основа, която е поставена и в по-ранна възраст. Това означава, че се работи добре при подрастващите и има на какво са се стъпи. Те вече навлизат при мъжете и жените и тепърва ще разчитаме на тях на големите турнири. Потенциалът е наличен, въпросът е, че не може да се отпускаме. Париж 2024 наближава и целта е да изградим максимално силен отбор за там", сподели Инински.

Шефът на БФБ пожела късмет и на олимпийците, които ще ни представят в Токио.

"Нека да се опазят здрави. Това е основното. Дай Боже да разгърнат пълния си потенциал следващия месец и да ни зарадват. Трудът, който са хвърлили в последните години, ще им се изплати с хубави резултати в Токио", каза още Красимир Инински.
Българският бокс ще бъде представен от трима състезатели в Токио – Стойка Кръстева (51 кг.) и Станимира Петрова (57 кг.) при жените, както и Даниел Асенов (52 кг.) при мъжете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светослав Гоцев: За мен е чест да играя за Левски
Светослав Гоцев: За мен е чест да играя за Левски
Министерството на туризма с позиция за държавната помощ за туроператорите
Министерството на туризма с позиция за държавната помощ за туроператорите