НОВИНИ

Красимир Каракачанов призова за диалог между премиера и президента

красимир каракачанов призова диалог премиер президент
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 25.09.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Конфронтацията не е начин за справяне с политическата криза, заяви пред журналисти в Добрич вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Затова лично той се опитва да сближи позициите на първите мъже в държавата. Опитите му за сваляне на напрежението засега търпят провал, но той не се отказва от диалогично решаване на проблемите.

"Няма как да се случи това, което иска президентът: безусловна капитулация, служебно правителство… Разумният вариант е да се води диалог. След 30 години караници, омрази и разделения, не сме цъфнали и вързали! Ами, явно друг е пътят – не този – не на конфронтацията, не на разделението, не на омразата. Друг е пътят – трябва да го разберат всички!", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Министърът на отбраната сподели, че не е притеснен от новия шпионски скандал или евентуална заплаха за националната сигурност. Той изрази доверие в българското контраразузнаване в разкриването на опити за придобиване на държавни тайни от други страни.

"Надявам се, че това, което ДАНС са събрали като информация ще бъде достатъчно, за да може прокуратурата да вземе необходимите мерки", заяви Каракачанов.

Каракачанов заяви и че ще бъде безкомпромисен относно спора със Северна Македония.

"То това е целият спор: те искат да изградят някаква нова македонска идентичност – чудесно! Ама, бъдете така добри да не бъде за сметка на кражба на българската история! Бъдете така добри, ако правите нещо ново, да го направите от тогава, когато се е появило – в кабинетите на Коминтерна и в канцелариите на ЦК в Белград. Преди това – не пипайте!", заяви Каракачанов.

В Добрич Красимир Каракачанов участва в тържествата по повод празника на града и 80 години от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България. Министърът на отбраната постави началото и на Националната информационна кампания "Бъди войник" за настоящата година.

Репортер: Надежда Карапанчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ким Чен Ун се извинява на Южна Корея за убийство по погрешка
Ким Чен Ун се извинява на Южна Корея за убийство по погрешка
Красимир Вълчев: По-подготвени сме за онлайн обучение отколкото през пролетта
Красимир Вълчев: По-подготвени сме за онлайн обучение отколкото през пролетта