НОВИНИ

Красимир Янков: Няма доверие в БСП и промяната е изключително необходима

bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 06.03.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Политика

Промяна в БСП е необходима. И аз съм изразител на тази тенденция за промяна.

Това заяви в предаването "Още от деня" депутатът от БСП Красимир Янков, който е и претендент за председател на партията.

Красимир Янков - депутат от БСП: Преди 4 години когато се случи смяната на председателя, то беше именно заради необходимостта от промяна. След като стана ясно, че тези, които сме подкрепили избора преди 4 години, сме излъгани и промяна няма, има желание за огледален образ на ГЕРБ такъв, какъвто БСП като масова партия не познава.

Според него лутането не е само по отношение на идентичността на БСП.

Красимир Янков - депутат от БСП: БСП загуби посоката си и сега ще трябва първо да изясним идеологическата посока, в която вървим, на база на тези идеи да структурираме и своите политики в отделните сектори, за да може да има доверие в БСП. Няма доверие в БСП и промяната е изключително необходима.

Депутатът коментира и ситуацията с протестиращите медицински сестри и напрежението около тях. Той заяви, че има обвинения в политизация, но те идват от управляващите.

Красимир Янков - депутат от БСП: Управляващите, употребявайки в продължение на една година терминологията "ще", трябваше да очакват, че ще има крайна реакция. Защото това е крайна реакция на отчаяни хора. Надявам се в кратки срокове да реагират. Ние заставаме зад тези искания на медицинските сестри и аз лично ще предложа на парламентарната група на следващото заседание, което предстои, ние да остояваме дневен ред - решаване на проблемите в здравеопазването и никакви от друго законодателство, докато не се реши този въпрос.

Янков допълни, че исканията на медицинските сестри не са само за възнаграждението, "както се опитват да внушат управляващите. Проблемите в здравеопазването ескалират и се стига до тази ситуация", каза той.

Според него е трябвало да има синхронизация на действията във всички служби в сектор Сигурност. "Едва ли се очаква служителите на НСО да имат и качества на психолог. Такъв има в МВР и те трябваше да се включат много по-активно в синхрон с НСО", каза още депутатът.

Вижте още от разговора във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как намалената цена на газа ще повлияе на индустрията?
Как намалената цена на газа ще повлияе на индустрията?
Скандал в НС заради кризата с медицинските сестри (ОБЗОР)
Скандал в НС заради кризата с медицинските сестри (ОБЗОР)