НОВИНИ

Кристиан Ериксен избира между Брентфорд и Манчестър Юнайтед

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:45, 24.06.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
кристиан ериксен избира брентфорд манчестър юнайтед
Слушай новината

Датският футболист Кристиан Ериксен може да премине в Манчестър Юнайтед или да остане в Брентфорд, като все още не е направил окончателното си решение, предава Скай Спортс.

Понастоящем 30-годишният Ериксен е играч на "пчеличките", с които подписа краткосрочен договор през януари, който изтича в края на настоящия месец.

Именно с екипа на Брентфорд той изигра първите си мачове след кошмарния инцидент по време на Евро 2020, при който датчанинът получи сърдечен удар в мача срещу Финландия. Вследствие на този инцидент на Ериксен му бе поставен сърдечен дефрибилатор, с който обаче бе невъзможно той да продължи кариерата си в италианския Интер.

В началото на тази година обаче той се завърна в игра и записа общо 11 срещи за Брентфорд, в които отбеляза 1 гол и добави 3 асистенции. Добрите му изяви в Англия доведоха и до завръщането на Ериксен в националния отбор на Дания.

Според информациите Манчестър Юнайтед в момента проявява интерес към Кристиан Ериксен, но пречка за евентуален трансфер може да се окаже семейството на Ериксен, което желае да остане в Лондон.

По-рано тази седмица стана ясно, че датчанинът е сред основните цели на новия наставник на "червените дяволи" Ерик тен Хаг. Другият футболист, който той силно желае да бъде привлечен на "Олд Трафорд" е Френки де Йонг от Барселона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Изказването на албанския премиер е обидно и неприемливо за България и ЕС
Корнелия Нинова: Изказването на албанския премиер е обидно и неприемливо за България и ЕС
МВнР с реакция след острото изказване на албанския премиер Еди Рама пред БНТ
МВнР с реакция след острото изказване на албанския премиер Еди Рама пред БНТ