НОВИНИ

Кристиан Ериксен поднови тренировки с Манчестър Юнайтед

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:21, 04.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
манчестър юнайтед загуби атлетико мадрид дебюта кристиан ериксен
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Футболистът на Манчестър Юнайред Кристиан Ериксен днес е започнал тренировки наравно със своите съотборници, след като пропусна последните малко повече от два месеца заради травма.

Датчанинът получи контузия в глезена в края на месец на януари, като първоначално се очакваше той да бъде извън терените за доста по-дълъг период от време, но днес наставника на "червените дяволи" Ерик тен Хаг обнадежди феновете на тима, че Ериксен е много близо до своето завръщане.

Другата добра новина за нидерландският специалист е, че в края на настоящата седмица изтича и наказанието на друг от ключовите играчи Каземиро, който беше наказан да пропусне четири мача заради червения му картон срещу Саутхямптън.

Така, на практика, Тен Хаг може да има на разположение и Кристиан Ериксе, и Каземиро за първия двубой срещу Севиля от четвъртфиналите на Лига Европа на 13 април.

"Кристиан няма да бъде наличен за сряда, но той вече тренира на терен. Днес е първата му занимание с тима и ще трябва да преценим в какво състояние е. Неговото завръщане и това на Каземиро ще ни дадат още двама качествени играчи в повече. Всички мачове се решават от играта в средата на терена, така че няма как да не съм щастлив", заяви треньорът на Юнайтед.

В сряда вечер пък "червените дяволи" посрещат на своя "Олд Трафорд" състава на Брентфорд в среща от Висшата лига, като домакините ще търсят реванш за разгромното си поражение от този съперник с 0:4 в началото на настоящата кампания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фаталните 12 ... до момента
Фаталните 12 ... до момента
От ГЕРБ ще запазят мълчание до обявяване на официалните резултати от ЦИК
От ГЕРБ ще запазят мълчание до обявяване на официалните резултати от ЦИК