НОВИНИ

Кристиано Роналдо даде криле на Ал-Насър и постави рекорд (ВИДЕО)

Португалецът вдъхнови тима от Рияд за финал в турнира за Суперкупата на Саудитска Арабия

Снимка: AlNassr FC/X
bnt avatar logo
от БНТ
01:22, 15.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Кристиано Роналдо и Ал-Насър си гарантираха място на финала за Суперкупата на Саудитска Арабия. Португалецът и неговите съотборници сразиха Ал Таавон с 2:0 на полуфинала, който се изигра на стадион „Принц Султан Бин Абдулазис“.

В герой за тима от Рияд се превърна именно португалският национал. Нападателят първо асистира за откриващия гол, а след това отбеляза за втория. Това се оказа достатъчно за една от легендите на световния футбол да започне новия сезон с рекорд. Роналдо се превърна в първия играч в историята на футбола, който реализира гол в 23 поредни сезона.

Първото попадение бе отбелязано от Айман Яхия. Все пак отборът от Рияд срещна и известни проблеми, тъй като Марсело Брозович получи червен картон в края на мача. На финала Ал-Насър ще има за съперник Ал-Хилал. Последният тим отстрани Ал-Ахли след дузпи на полуфиналите.

Гостите намериха пътя към гола още в началото на мача. В осмата минута Роналдо даде тон с асистенция към Айман Яхия и вторият откри резултата. В 57-та минута интригата се изпари. Ал Ганам получи топката в наказателното поле и асистира на останалия за момент на португалския нападател, за да се разпише и да откаже домакините от опитите им за обрата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джуд Белингам ознаменува представянето си с приза за Играч на мача
Джуд Белингам ознаменува представянето си с приза за Играч на мача