НОВИНИ

Кристиано Роналдо: Голям оптимист съм за шансовете ни на Световното първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:09, 18.11.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
кристиано роналдо голям оптимист съм шансовете световното първенство
Слушай новината

Звездата и капитан на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо разкри, че е голям оптимист преди старта на Световното първенство в Катар.

Във вече небезизвестното интервю пред Пиърс Морган Роналдо сподели, че "мореплавателите" разполагат с чудесен треньор и много добро поколение от футболисти, а самият той няма търпение да види до къде може да стигне този отбор.

"Голям оптимист съм. Имаме чудесен треньор и много добро поколение от футболисти. Очаквам с нетърпение да разбера докъде можем да стигнем на Световното първенство. Няма да бъде лесно, разбира се, а напротив - ще бъде трудно. Всяко развитие е възможно, но ние ще се постараем то да бъде положително за нашия отбор", сподели Кристиано, който през 2016 година с Португалия триумфира на Европейското първенство.

37-годишният Роналдо заяви още, че възнамерява да играе още две или три години, което означава, че съществува възможност Мондиала в Катар да не е последният му голям турнир за Португалия.

"Искам да играя още две, може би най-много три години. Желанието ми е да завърша кариерата си на 40-годишна възраст, но не знам дали това ще се случи. Понякога планираш нещата по един начин, а те се случват по друг. Животът е непредсказуем", завърши Кристиано Роналдо, който за националния отбор има 117 гола в 188 мача.

Световното първенство в Катар пък ще бъде пето поредно за Роналдо, като той и неговата Португалия са в група Н с отборите на Уругвай, Гана и Южна Корея.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Себастиан Фетел събра всички пилоти от Формула 1 на прощална вечеря
Себастиан Фетел събра всички пилоти от Формула 1 на прощална вечеря
Пак скандали заради Изборния кодекс. НС събра кворум от третия опит
Пак скандали заради Изборния кодекс. НС събра кворум от третия опит