НОВИНИ

Кристиано Роналдо обвини в лъжи главния редактор на „Франс футбол“

Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:50, 30.11.2021
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо обвини в лъжи Паскал Фере, главен редактор на списание „Франс футбол”, което връчва ежегодната награда „Златната топка”.

Португалецът отрече твърденията, че амбицията в кариерата му е да спечели приза повече пъти от нападателя на Пари Сен Жермен. Лионел Меси триумфира за 7 път, като снощи получи наградата на специална церемония в Париж.

Кристиано Роналдо обвини главния редактор на „Франс футбол” заради твърденията, че звездата на Манчестър Юнайтед иска да спечели повече „Златни топки” от аржентинеца.

Португалският национал отхвърли и предположението, че не присъства на церемонията по връчването в понеделник, защото трябва да изтърпи карантина заради COVID-19.

36-годишният футболист използва социалната мрежа Инстаграм, за да опровергае коментарите на главния редактор Паскал Фере, настоявайки, че не е против който и да спечели трофея.

„Паскал Фере каза миналата седмица, че съм му доверил, че единствената ми амбиция е да завърша кариерата си с повече „Златни топки” от Лионел Меси. Паскал Фере излъга, използваше името ми, за да рекламира себе си и да популяризира изданието, за което работи. Неприемливо е човекът, отговорен за присъждането на такава престижна награда, да лъже по този начин. Това е неуважение към човек, който винаги е уважавал „Франс Футбол” и „Златната топка”, започна изказването си Кристиано Роналдо.

„Днес (вчера - бел.ред.) той отново излъга, като оправда отсъствието ми на церемонията с предполагаема карантина, която няма причина да съществува”, каза още португалецът.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano)

„Винаги искам да поздравя тези, които печелят със спортното майсторство и честната игра. От това се ръководя в кариерата си и го правя, защото никога не съм срещу друг футболист. Винаги печеля за себе си и за клубовете, които представлявам, печеля за себе си и за тези, които ме обичат. Не печеля като съм против друг човек", добави още португалецът.

Телефонните записи в Ювентус сочат за таен хонорар към Роналдо

„Най-голямата амбиция в кариерата ми е да бъда добър пример за всички, които са или искат да бъдат професионални футболисти. Най-голямата амбиция в кариерата ми е да оставя името си изписано със златни букви в историята на световния футбол."

„Ще завърша с това, че съм се фокусирал върху следващия мач на Манчестър Юнайтед и върху всичко, което, заедно с моите съотборници и нашите фенове, все още можем да постигнем през този сезон", завърши Кристиано Роналдо своето съобщение, публикувано в "Инстаграм".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Главният редактор на "Франд футбол" даде интервю миналата седмица, в което обяви, че Роналдо му е казал за желанието си да бъде коронясан за най-добрия футболист в света повече пъти от звездата на аржентинския футбол.

"Роналдо има само една амбиция и това е да се пенсионира с повече "Златни топки" от Меси и аз знам, защото той ми го каза", заяви Паскал Фере.

До този момент Кристиано Роналдо има пет трофея, а с вчерашната Лионел Меси вече притежава седем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 градуса в четвъртък, ще има ли сняг за Коледа
17 градуса в четвъртък, ще има ли сняг за Коледа
Закъсали тирове затрудняват движението край Плевен
Закъсали тирове затрудняват движението край Плевен