НОВИНИ

Кристиано Роналдо ще получи наградата за голмайстор номер 1 в историята на Шампионската лига

Специалният приз ще му бъде връчен на 29 август в Монако.

кристиано роналдо щастлив съм насър съжалявам дойдох рано
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:45, 27.08.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Португалският нападател Кристиано Роналдо ще получи наградата за голмайстор номер 1 в историята на Шампионската лига, съобщиха от УЕФА.

Специалният приз ще му бъде връчен на 29 август по време на церемонията по теглене на жребия за груповата фаза на Шампионска лига 2024/2025 в Монако.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин лично ще даде наградата на португалеца.

"Кристиано Роналдо е една от най-ярките звезди в съзвездието на Шампионската лига. Неговият изключителен рекорд от голове в това състезание изглежда ще издържи изпитанието на времето, представлявайки изключително предизвикателство за бъдещите поколения. Неговото продължаващо господство на най-високо ниво е свидетелство за неуморния му стремеж към отборни и индивидуални постижения", каза Чеферин.

"В продължение на повече от две десетилетия той непрекъснато развива и подобрява играта си, като същевременно запазва младежката си страст към отбелязване на голове. Неговият професионализъм, етика, отдаденост и способност да блесне на най-голямата сцена са качества, към които футболистите трябва да се стремят", добави президентът на УЕФА.

39-годишният Роналдо е петкратен носител на "Златната топка", петкратен победител в Шампионската лига, европейски шампион и първенец в Лигата на нациите.

Португалецът е голмайстор в историята на националните отбори, европейските първенства, Шампионската лига и Световните клубни първенства.

По време на кариерата си той игра за Реал Мадрид, като стана голмайстор в историята на клуба, за английския Манчестър Юнайтед, за италианския Ювентус и за португалския Спортинг. През януари 2023-а Роналдо премина в Ал Насър от Саудитска Арабия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха десет бойни пистолета в раницата на мъж на ГКПП "Лесово"
Откриха десет бойни пистолета в раницата на мъж на ГКПП "Лесово"