НОВИНИ

Кристиян Малинов титуляр при победа на Льовен срещу Андерлехт

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:28, 11.01.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
кристиян малинов титуляр победа льовен андерлехт

Бившият полузащитник на ЦСКА София започна от първата минута за белгийския Льовен и остана общо 77 минути на терена при успеха с 1:0 над гранда Андерлехт.

Единственото попадение за домакините дойде три минути преди края на редовното време, а героят се казваше Томас Хенри, който отбеляза от дузпа.

С тази победа ОХ Льовен събра актив от 32 точки, с което се изкачи на 4-то място в подреждането на белгийската "Юпилер Лига", изпреварвайки именно Андерлехт, който има същия актив.

"Виолетовите" започнаха двубоя с много притежание на топката, но въпреки това не съумяваха да създадат по-сериозна опасност пред вратата на домакините.

Футболистите на Льовен търпеливо изчакваха своите моменти на контраатаки, но като цяло двамата вратари- Ромо и Веленройтер останаха безработни дълго време.

Второто полувреме стартира с чудесна възможност за Андерлехт, но вратарят Ромо съумя да запази вратата си суха. Гостите продължиха да доминират и след това, но така и не стигаха до гол.

В 84-та минута обаче Льовен получиха право да изпълнят дузпа, след като Матийо Мертенс беше повален на земята в наказателното поле от Килиан Сардела.

След близо триминутен спор, който донесе и жълт картон на треньора на Андерлехт Венсан Компани, Томас Хенри най-после изпълни дузпата, която донесе трите точки в полза на домакините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнения в района на Нови Искър, коли са залети от придошла вода
Наводнения в района на Нови Искър, коли са залети от придошла вода
Снежен капан парализира Мадрид, испанци извадиха ските (Снимки)
Снежен капан парализира Мадрид, испанци извадиха ските (Снимки)