НОВИНИ

Круизи „за никъде“ ще тръгват от Сингапур

круизи bdquoза никъдеldquo тръгват сингапур
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:04, 01.10.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Общество

Изправени пред новата пандемия на коронавирус, властите в Сингапур започнаха да разработват проект за круизни пътувания „до никъде“, което ще бъде първата стъпка към възобновяването на пълноценни туристически морски пътувания, съобщава ТАСС.

Според предварителния план круизните кораби ще отпътуват и ще се връщат в Сингапур, без да пребивават в други пристанища. В проекта, изготвен от Съвета по туризъм, също се посочва, че корабът трябва да бъде запълнен до 50% от общия брой пътници.

Според вестника миналата седмица отделът е възложил на голяма международна консултантска компания да разработи програма за сертифициране на круизи, която отговаря на международните стандарти в областта на здравето, безопасността и хигиената.

В допълнение, представители на тази фирма ще съдействат за оценка на круизни линии, на които пътуването от Сингапур може да се възобнови. Все още не е обявено кога този проект ще бъде изпълнен.

От 13 март властите в Сингапур забраняват на круизните кораби да влизат в местните пристанища, а от 23 март напълно затварят границите за влизане на чужденци, които нямат разрешение за пребиваване или постоянно разрешение за работа. В същото време от 1 септември беше отменена забраната за туристи от Бруней и Нова Зеландия, а от 8 октомври жителите на Австралия и Виетнам ще могат да влизат в републиката, включително за туристически цели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП бойкотира новата комисия за обсъждане на промени в Конституцията
БСП бойкотира новата комисия за обсъждане на промени в Конституцията
Григор Димитров се класира за третия кръг на "Ролан Гарос"
Григор Димитров се класира за третия кръг на "Ролан Гарос"