НОВИНИ

Крумовград прекъсна черната си серия и приземи болезнено Берое

Новакът в Първа лига победи с минималното 1:0

Крумовград - Берое
bnt avatar logo
от БНТ
20:26, 03.12.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Крумовград постигна шеста победа от началото на сезона във футболната Първа лига, след като надигра Берое с минималното 1:0 като домакин в среща от 19-ия кръг на шампионата. Единственото попадение в мача реализира Ренан Арияш в 14-ата минута и по този начин донесе дебютен успех за Станислав Генчев начело на Крумовград. Така новакът в елита вече има актив от 21 точки, с което се изравни на десетата позиция в класирането с тима на Славия, докато Берое е с 3 точки повече на деветото място в подреждането.

Още преди да беше изминала и минута от началото на мача гостите пропуснаха отличен шанс да поведат. Джани Политино центрира от десния фланг, Майк Севайос се размина с топката, а на далечната греда Вини Трибуле стреля слабо над падащия Благой Макенджиев и това позволи на Божидар Кацаров да изчисти от голлинията.

Крумовград отговори с далечен изстрел на Димитър Тонев, преминал покрай гредата.

В 14-ата минута домакините излязоха напред в резултата. Патрик Луан получи отляво и върна топката към границата на наказателното поле, от където Ренан Арияш стреля без подготовка и не остави шансове на Родриго Ачинели с прецизно изпълнение в горния ляв ъгъл.

Веднага след подновяването на играта от центъра футболистите на Хосе Луис Ачиари можеха да изравнят чрез Вини Трибуле, чийто удар от около 12-13 метра обаче премина над целта.

В 41-ата минута Благой Макенджиев спаси безпроблемно точен изстрел на Трибуле и така почивката дойде при гол аванс в полза на домакините.

Две минути след подновяването на играта Сегундо Пачаме шутира опасно от границата на наказателното поле, но Матей Шимич блокира неговия изстрел пред стража на Крумовград. Играчите на Берое имаха претенции за дузпа за игра с ръка, но такава не бе отсъдена.

В 62-ата минута изстрел на Вячеслав Велев премина над целта. Малко след това и Раян Сенхаджи също не успя да намери очертанията на вратата при удар по диагонала след разбъркване в наказателното поле.

В 81-ата минута попадение на резервата Джеферсон бе отменено заради засада на Ренан Арияш в хода на нападението.

До края на срещата Берое потърси изравняването, но така и не съумя да намери път към вратата на Благой Макенджиев и Крумовград се поздрави с успеха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко силно е руското влияние в Босна и Херцеговина?
Колко силно е руското влияние в Босна и Херцеговина?
Простреляният в Благоевград охранител все още е с опасност за живота
Простреляният в Благоевград охранител все още е с опасност за живота