НОВИНИ

Крумовград се наложи над Септември София с голове на Матеус Енрике

Крумовград прекъсна серия от пет поредни загуби.

Крумовград
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:25, 31.08.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Крумовград постигна втора победа през сезона и първа след пет поредни поражения, след като в среща от 7-ия кръг на Първа лига надделя над Септември София с 2:0 на свой терен в Пловдив.

И двата гола за домакините вкара Матеус Енрике, като това са неговите дебютни голове в българското първенство. Поражението за столичани беше напълно логично на фона на показаното на терена, като за целия мач те имаха едва три удара към вратата, само един точен.

Двата отбора преди срещата бяха на дъното на класирането, като доста по-сложна е ситуацията в Септември. Столичани все още нямат точка от началото на сезона. Иначе двубоят започна с близо четвърт час закъснение, тъй като проблем с осветлението трябваше са бъде отстранен.

Началото беше за домакините и в 27-ата минута натискът им даде резултат. Патрик Луан проби от дясно, центрира остро, а Матеус Енрике се оказа на три метра от голлинията непокрит и нямаше как да сбърка.

Четири минути след началото на втората част домакините удвоиха преднината си и пак същите футболисти се оказаха замесени в гола. Патрик Луан открадна топката от бавно реагиращия в случая Кубрат Йонашчъ, напредна по крилото, подмина Върбанов и пусна успоредна топка в малкото наказателно поле. Нямаше никой и Матеус Енрике на празна врата се разписа за 2:0.

Победата издига тима на 12-о място с 6 точки, докато Септември търпи днес шесто поражение от шест мача и са на дъното на класирането без никакъв актив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетико Мадрид победи Атлетик Билбао с гол в добавеното време на Анхел Кореа
Атлетико Мадрид победи Атлетик Билбао с гол в добавеното време на Анхел Кореа