НОВИНИ

Крумовград шокира ЦСКА 1948 и му нанесе първа загуба през сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:13, 14.08.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Футбол
крумовград шокира цска 1948 нанесе първа загуба сезона
Слушай новината

Новакът в родната Първа лига Крумовград взе скалпа на още един от медалистите в родния шампионат от изминалата кампания в лицето на ЦСКА 1948, след като го победи в последната среща от петия кръг.

За футболистите на Неманя Миланович това бе втори успех от началото на сезона след онзи срещу шампиона Лудогорец още в първия кръг.

Тази вечер на футболната база "Никола Щерев – Старика" край Пловдив обаче домакините създадоха достатъчно интересни ситуации пред противниковата врата, като през първата част дори получиха дузпа за игра с ръка на Георги Русев, която обаче впоследствие бе отменена от рефера Драгомир Драганов след намеса на системата ВАР.

След почивката Крумовград удари и греда чрез Матей Шимич, който стреля с глава след центриране от ъглов удар, но видя как топката се отклони от левия страничен стълб.

Така се стигна до 73-ата минута, когато лошо изчистена топка от страна на гостите попадна в краката Даниел Миланович, който направи едно докосване, а с второто отправи чудесен удар от дистанция, който матира стража на "червените" Даниел Наумов и така донесе трите точки на домакините.

В същото време ЦСКА 1948 започна силно срещата и още в 12-ата минута удар на Талис срещна гредата на вратата, пазена от Янко Георгиев.

Впоследствие обаче бронзовите медалисти от миналото първенство не направиха достатъчно в предни позиции, а дори и влизането в игра на най-новото им попълнение Никола Илиев не доведе до очакваната промяна и така съставът на Атанас Рибарски инкасира първата си загуба през кампанията.

В класирането тази победа изкачи Крумовград до 9-ото място с 6 точки, докато ЦСКА 1948 остава 7-и с пункт повече, но и мач по-малко спрямо част от своите конкуренти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девическият отбор на Левски с историческа първа тренировка в понеделник
Девическият отбор на Левски с историческа първа тренировка в понеделник
Опасно вълнение у нас - внимавайте в морето
Опасно вълнение у нас - внимавайте в морето