НОВИНИ

Крумовград удари ЦСКА 1948 в Бистрица за успешен край на есенния дял от Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:28, 10.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
крумовград удари цска 1948 бистрица успешен есенния дял първа лига
Слушай новината

Отборът на Крумовград постави идеален завършек на своя есенен полусезон в Първа лига, след като в мач от 20-ия кръг победи с класическото 3:0 като гост състава на ЦСКА 1948.

За новака в елита това бе втори пореден успех, след като преди това тимът беше в серия от пет поредни поражения във всички турнири, като по този начин момчетата на Станислав Генчев ще зимуват на 10-ото място в подреждането с 24 точки.

В същото време "червените" допуснаха първа домакинска загуба през кампанията и засега остават 6-и в класирането с 32 пункта, но на момчетата на Николай Панайотов им остава още един двубой срещу Арда Кърджали идния четвъртък (14 декември) преди да излязат в зимна пауза.

На стадиона в Бистрица гостите откриха резултата чрез Серкан Юсеин, който се разписа за 1:0 в 27-ата минута с мощен удар от средна дистанция.

В началото на второто полувреме пък Александър Колев беше оставен непокрит в наказателното поле на ЦСКА 1948 и с близък удар от въздуха след подаване на Ренан наказа бившия си тим, вкарвайки за 2:0.

Крайното 3:0 оформи Октай Юсеин в добавеното време на мача, когато играчите на Крумовград организираха контраатака, хванала неподготвена отбраната на съперника, докато повечето състезатели на "червените" се бяха изнесли в предни позиции в опит да помогнат на своя тим да стигне поне до гол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчват Нобеловите награди на церемонии в Осло и Стокхолм
Връчват Нобеловите награди на церемонии в Осло и Стокхолм
Подобрен е водният режим в защитената местност "Пода" и езерото "Вая" край Бургас
Подобрен е водният режим в защитената местност "Пода" и езерото "Вая" край Бургас