НОВИНИ

Ксения Момчилова със специални уроци по лека атлетика преди световната купа по паркур

ксения момчилова специални уроци лека атлетика световната купа паркур
Снимка: БНР
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
19:36, 10.09.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Ксения Момчилова, която вчера спечели първия медал в историята на гимнастическия паркур у нас е взимала специални уроци по лека атлетика преди началото на световната купа.

Българката се нареди на второ място в дисциплината "Скорост", като пред нея завърши единствено трикратната вече победителка в този ранг състезания – Миранда Тиблинг от Швеция.

"Не ми беше това плана. Аз очаквах да се класирам с квота. После бях доволна, че не ме елиминираха. Бях доволна, че съм пета. Бях доволна. Състезанието не беше толкова трудно, но не беше и прекалено лесно. Бях се притеснила и се задъхвах на места. За първи път участвам в тази дисциплина и не знаех какво да очаквам. Сега съм добре. Щастлива съм. Този медал го посвещавам на Делян Димитров, защото всичко, което мога е благодарение на него. Той е човекът, който работи с мен, откакто се познаваме. Благодарна съм му за всичко. Благодаря на целият отбор, благодаря на всички за подкрепата. Това постижение е и за тях, защото те бяха през цялото време до мен", заяви след състезанието щастливата Ксения Момчилова.

Поздравеления за своето представяне Момчилова получи и от своя наставник - двукратния световен шампион по фрийрън Делян Димитров, който сподели своите емоции в социалните мрежи.

"Толкова много неща искам да кажа, но ще бъда максимално кратък! Ксения Момчилова спечели 2-ро място на световната купа по паркур, което е исторически успех ! Гордея се с теб и се радвам, че всичките усилия, план, подготовка, работа и лишения донесоха нещо, което стопли сърцата на много хора! Когато се печели, заслугата е на състезателя, когато се губи, вината е на треньора. Ти си истински шампион днес ! Благодаря на всички за подкрепата! Йоан Досев направи страхотен и чист рън, Мартин Димитров и Цветелин Пачев надявам се да сте здрави, защото за вас нещата те първа започват ! Руслан възстановявай се ! Ти имаш сърцето и отдадеността и съм сигурен че ще се върнеш по-силен от всякога ! Пеца- чакаме утре да поднесеш изненадата на турнира, вярвам, че можеш ! Гордея се с вас Българи", написа Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В София откриха изложба, посветена на историята на българската художествена гимнастика
В София откриха изложба, посветена на историята на българската художествена гимнастика
Камион падна в дере до магистрала "Струма", трима са леко пострадали
Камион падна в дере до магистрала "Струма", трима са леко пострадали