НОВИНИ

Кубрат Пулев: Правя и невъзможното, за да има мач с Махмуд Чар в София

"Кобрата" призна, че все още има редица въпросителни относно вероятния му двубой с ливанския боксьор

Кубрат Пулев
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 26.03.2024
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев заяви, че се надява да успее да се бие с германеца Махмуд Чар за "регулярната" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация още през есента, но това зависи от много странични фактори.

Пулев каза това след проведената тренировка в античния комплекс Сердика в центъра на София, на която присъства и неговият съперник Ихор Шевадзуцкий. Украинецът по спешност трябваше да замени Чар, след като ливанецът получи контузия и няма да може да вземе участие в насрочената за събота, 30 март боксова галавечер в "Арена София".

"Това събитие е прес тренировка. За съжаление в България професионалният бокс не е на такова ниво, но такива тренировки са практика преди подобни мачове навсякъде по света. Избрахме това място (Ларгото), защото е емблематично и историческо. Много телевизии предават това нещо по света и искахме да представим и България по най-хубавия начин. Имаме толкова голяма история, която трябва да бъде показвана и да се гордеем с нея. Можеше да изберем всеки един мол, но това място е много истинско, много важно за българите. Не само не трябва да забравяме нашите предци и нашата история, но трябва да се гордеем с нея. Тук е много красиво и е направено качествено", каза Пулев пред медиите.

На мястото, познато на столичани като Ларгото, бе поставен своеобразен ринг, на който се качиха братята Кубрат и Тервел Пулев, техните противници Ихор Шевадзуцкий и Лори Ламбърт, както и българските боксьори Кирил Русинов, Петър Драганов и Даниел Асенов, за когото това ще бъде дебют на професионалния ринг.

"Съперникът ми (Ихор Шевадзуцкий) в никакъв случай не е по-лош от Махмуд Чар. Стилът му е подобен, да не кажа същият. Твърдо момче, идва тук за победа. Преди един месец е имал мач, подготвен е. Смяната на противника не ме затрудни, защото тя се случи съвсем в края на подготовката ми. Все пак ние бяхме готови и успяхме да реагираме много бързо. Поздравления за моя тим. Смятам, че ще станат много сериозни битки. На тази гала ще има много хубави мачове, ще бъде класно и красиво", допълни двукратният претендент за световната титла.

"Кобрата" призна, че все още има редица въпросителни относно вероятния му двубой срещу ливанския боксьор.

"Не искам да говоря от името на Чар дали ще има бъдещ мач между нас, но засега уговорката е такава. Все пак вие ще имате възможност лично да го попитате. Той държи да дойде и да ме гледа на живо, може би ще бъде тук дори още утре за пресконференцията. В спорта и в бокса, особено в тежка категория, такива контузии се случват. На мен вече колко пъти ми се случва да имам контузия преди мач. Всеки професионален атлет е под подобна опасност. Засега мач между мен и Чар е фиксиран за септември, но ще видим дали ще бъде тогава. Правя и невъзможното този мач да бъде в България. Не искам да коментирам детайли, но който ми вярва, нека да ми вярва", завърши Кубрат Пулев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволството на земеделците: Фермери предизвикаха безредици в центъра на Брюксел
Недоволството на земеделците: Фермери предизвикаха безредици в центъра на Брюксел
Боевете в Газа продължават
Боевете в Газа продължават