НОВИНИ

Куман: Не сме сред фаворитите в Шампионска лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:49, 20.10.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Футбол
куман сме сред фаворитите шампионска лига

Наставникът на Барселона Роналд Куман изрази мнение, че отборът му не е сред претендентите за трофея в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Нидерландецът говори на официалната пресконференция преди домакинството на унгарския Ференцварош във вторник в двубой от група G.

„Когато си в Барселона винаги искаш да се бориш за трофеи, без значение дали става въпрос за Ла Лига или Европа. Не сме фаворити, но можем да стигнем далеч“, започна той на днешната си пресконференция.

В последните години "каталунците" все така и не успяват да стигнат до бленуваната шеста титла в най-престижния европейски клубен турнир. През това лято клубът беше разтърсен от желанието на голямата звезда, Лионел Меси да напусне клуба.

Аржентинският нападател на няколко пъти изрази открито, че иска отново да вдигне трофея, като този сезон това може да бъде последният му шанс да го стори с Барса предвид факта, че настоящият му договор с клуба изтича идното лято.

„В момента можете да кажете, че изявите му могат да бъдат по-добри. Но когато го гледате всекидневно, той е щастлив и иска да играе и да бъде капитан на тима. Нямам оплаквания или съмнения относно неговите усилия“, сподели Куман след поражението от Хетафе с 0:1 в събота.

Мачът срещу унгарския шампион идва само четири дни преди "Ел Класико", но въпреки това Куман обяви, че фокусът на отбора ще бъде изцяло върху Ференцварош.

„Знаем, че двубоят няма да бъде лек. Ще излезем със силен състав. Съботният мач не е важен на този етап – важният предстои утре. Ще бъде трудно, тъй като просто няма лесни съперници в наши дни. Винаги е важно да спечелиш първия си мач от групите в Шампионска лига, особено у дома“, завърши Куман.

"Блаугранас" няма да може да разчитат довечера на титулярния вратар Марк-Андре тер Стеген, левия бек Жорди Алба, както и на дълготрайноконтузения централен защитник Самуел Умтити.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без последствия за Пикфорд за влизането срещу Ван Дайк
Без последствия за Пикфорд за влизането срещу Ван Дайк
За какво и как ще се разпределят парите в бюджета на НОИ за 2021 г.
За какво и как ще се разпределят парите в бюджета на НОИ за 2021 г.