НОВИНИ

Кузманов спаси два мачбола и записа страхотна победа в Перуджа

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:07, 06.07.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
кузманов спаси два мачбола записа страхотна победа перуджа
Слушай новината

Втората ракета на България Димитър Кузманов започна с чудесна победа участието си на турнира от сериите ATP Challenger в Перуджа, надигравайки с 2:6 6:3 7:6(2) поставения под №3 в схемата италианец Федерико Гайо.

Срещата продължи 2 часа и 43 минути, като Мико изстрада победата, след като отрази два мачбола в решителния трети сет.

Иначе двубоят започна трудно за българина, който загуби първите четири гейма в него и закономерно отстъпи в първия сет след 2:6.

Втората част вървеше равностойно до 3:3, когато Кузманов направи серия от три поредни гейма, изравнявайки по този начин резултата в сетовете.

Мико продължи с добрите си изяви и в началото на решителната част, повеждайки с 4:0, но тогава настъпи спад в играта му. Гайо не само изравни, но дори и поведе при 5:4. Втората ни ракета все пак изравни резултата, а при 5:6 отрази и два мачбола, за да се стигне до тайбрек. В дългия гейм Кузманов беше по-концентриран и след 7-2 точки се поздрави с успеха срещу световния №145.

Победата за 27-годишния пловдивчанин може да има ключово значение в борбата му за участие в квалификациите на US Open, тъй като му осигури 4 точки за световната ранглиста.

В спор за място на 1/4 финалите Димитър Кузманов ще се изправи срещу победителя от двубоя между Педро Качин от Аржентина и Нерман Фатич от Босна и Херцеговина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата наблюдава 24 досъдебни производства за изборни нарушения
Прокуратурата наблюдава 24 досъдебни производства за изборни нарушения
Вижте нападението над екипа на БНТ в Созопол (Видео)
Вижте нападението над екипа на БНТ в Созопол (Видео)