НОВИНИ

Квитова и Пегула продъжават към 1/8-финалите на Индиън Уелс

Милен Костов
от Милен Костов
15:06, 13.03.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
петра квитова триумфира първа титла ийстборн
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Петра Квитова победи Елена Остапенко с 0:6, 6:0, 6:4 в 1/16-финален мач от турнира по тенис на твърда настилка от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона долара.

Срещата започна по отличен начин за латвийката, която спечели първия сет. През втората част обаче настъпи промяна в играта на чехкинята, която спечели следващите десет гейма, за да поведе с 4:0 в решителната и заключителна трета част.

25-ата в света Остапенко бе наред да осъществи серия, печелейки четири поредни гейма, с което изравни резултата. Поставената под №15 в схемата на турнира Квитова отговори с пробив, който след това затвърди на сервис гейм, за да се поздрави с успеха с втория си мачбол след 1 час и 51 минути игра.

Тенисистка №3 в световната ранглиста Джесика Пегула също постигна победа в три сета. Тя победи Анастасия Потапова с с 3:6, 6:4, 7:5. Представителката на домакините ще срещне именно Петра Квитова на 1/8-финалите.

Друга американка - Коко Гоф, шеста в схемата, постигна победа в третия кръг над Линда Носкова с 6:4, 6:3 на 19-ия си рожден ден.

Втората в схемата Арина Сабаленка се класира без игра за четвъртия кръг след отказване на украинската квалификантка Леся Цуренко. Така тя очаква №16 Барбора Крейчикова, която спечели срещу китайката Синю Ван с 6:2, 6:7(1), 6:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус блъсна пешеходец в София, мъжът е с опасност за живота
Автобус блъсна пешеходец в София, мъжът е с опасност за живота
Българските национали по джудо са на лагер в Чехия
Българските национали по джудо са на лагер в Чехия