НОВИНИ

ЛА Клипърс матира Голдън Стейт (ВИДЕО)

"Ножиците" нанесоха първо разочарование на Уориърс през новия сезон в НБА

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
09:37, 28.10.2024
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Снимка: LA Clippers/X
Слушай новината

Лос Анджелис Клипърс намери пътя към втори пореден триумф в НБА. Момчетата на Тайрън Лу отказаха Голдън Стейт Уориърс със 112:104 в мач от Западната конференция. В „Чейс Сентър“ постепенно „ножиците“ наложиха волята си през второто полувреме и се постараха баскетболистите на Стив Кър да претърпят първо разочарование през новия сезон отвъд океана.

Поражението не бе единственото нещо, с което „войните“ не се разминаха, тъй като в края на третата част Стеф Къри получи контузя. Така и Лос Анджелис, и Голдън Стейт са с баланс от две победи и една загуба.

Началните минути дадоха предпоставки за надстрелване. Дерик Джоунс, Ивица Зубац и Джеймс Хардън бяха движещите сили за гостите, а от другата страна Стеф Къри, Андрю Уигинс, Гари Пейтън – младши и Джонатан Къминга имаха какво да предложат в нападение. По този начин първите 12 минути завършиха при 34:34.

Размяната на серии беляза голяма част от втория период. Това обаче не спря „ножиците“ да нанесат своя удар в края на първото полувреме, когато Хардън се превърна до голяма степен в главно действащо лице и по този начин се прибраха в съблекалнята при 59:54 в своя полза.

Усилията на Норман Пауъл, Хардън и Зубац бяха достатъчни да задържат Клипърс на лидерската позиция при подновяването на играта. Точните стрелби на Къри и Уигинс дадоха да се разбере, че „войните“ нямат да се предадат, но Рецитал на Пауъл вдъхнови тима от Лос Анджелис да се добере до аванс от 7 точки след 36 минути в игра.

Солидното представяне в офанзивен план даде резултат и в последната част, когато „ножиците“ се поздравиха с двуцифрена преднина. Уигинс се зае със задачата да даде нов импулс на Уориърс и тя се оказа успешна, тъй като съкрати пасива им само до точка. Впоследствие Хардън, Зубац и Пауъл напомниха за себе си, за да наклонят везните в полза на гостите.

Ивица Зубац (18 борби и 6 асистенции) и Джеймс Хардън (7 овладени под двата ринга топки и 11 завършващи подавания) се отчетоха с 23 по точки. Норман Пауъл реализира 20, Дерик Джоунс – младши приключи с 18 точки.

Андрю Уигинс отвърна за Голдън Стейт с 29 точки и 5 успешни шута зад дъгата. Стеф Къри финишира с 18, 6 асистенциии и 4 тройки. Джонатан Къминга приключи с 12 и 5 борби, Кевон Луни завърши с 10 и 11 овладени под двата ринга топки.

На 31 октомври (четвъртък) Клипърс ще бъдат домакини на Портланд Трейлбейзърс, а ден преди това Уориърс ще приемат Ню Орлиънс Пеликанс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС е първа сила в Пазарджик
При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС е първа сила в Пазарджик