НОВИНИ

ЛА Клипърс с решителна стъпка към място в плейофите на НБА

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:23, 09.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
клипърс решителна стъпка плейофите нба
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Лос Анджелис Клипърс направи решителна крачка към участие в плейофите на НБА, след като надигра със 136:125 у дома състава на Портланд Трейл Блейзърс в среща от предпоследния 81-и кръг на редовния сезон.

"Ножиците" започнаха по-добре срещата, но в средата на първата четвърт допуснаха да бъдат задминати, като малко преди почивката баскетболистите от Ел Ей дори позволиха разликата да стане 10 точки при 59:69.

С началото на третата четвърт обаче ходът на срещата се промени и Клипърс поеха изцяло контрола върху случващото се на паркета, а в един момент от мача техният аванс достигна 19 точки при 116:97 в началото на последната част.

Най-резултатен за победата стана Кауай Ленърд с 27 точки, а Норман Пауъл и Ръсел Уестбрук добавиха съответно по 23 и 20.

За гостите от Портланд Кевин Нокс завърши с "дабъл-дабъл" - 30 точки и 11 борби, но това се оказа крайно недостатъчно, за да може неговият тим да избегне 14-о поражение в последните 16 мача.

В класирането ЛА Клипърс 5-о място в Западната конференция с баланс 43-38, колкото имат и шампионите от Голдън Стейт и при победи в последния кръг от редовния сезон двата тима ще си гарантират директно участие в плейофите на НБА. В същото време обаче 7-ят и 8-ят в подреждането ЛА Лейкърс и Ню Орлиънс Пеликанс ще се надяват на грешка на своите преки конкуренти в опит за влизане в първата шестица, която ще им спести участие в "play-in" турнирът, където ще трябва да мерят сили с Минесота Тимбъруулвс и Оклахома Сити Тъндър.

Ето и останалите резултати в НБА от изминалата нощ:

Юта Джаз - Денвър Нъгетс 118:114
Сан Антонио Спърс - Минесота Тимбъруулвс 131:151

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте големия финал на Световната купа по конен спорт в неделя по БНТ 3
Гледайте големия финал на Световната купа по конен спорт в неделя по БНТ 3
Красимир Каменов-Къро поръчал убийството на Мето Илиенски?
Красимир Каменов-Къро поръчал убийството на Мето Илиенски?