НОВИНИ

Лацио помечта, но Ювентус е първият финалист в турнира за Купата на Италия

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:59, 23.04.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
лацио помечта ювентус първият финалист турнира купата италия

Отборът на Ювентус стана първият финалист в турнира за Купата на Италия по футбол, след като в полуфиналите елиминира състава на Лацио.

Реваншът на "Стадио Олимпико" приключи с успех за домакините с 2:1, но в крайна сметка това не се оказа достатъчно и така "бианконерите" ще спорят за трофея след победа в общия резултат с 3:2.

За "Старата госпожа" това ще бъде рекордно 22-о участие в последния мач от надпреварата, като тимът е и най-успешният в историята на състезанието със своите 14 трофея.

Тази вечер обаче момчетата на Масимилиано Алегри трябваше доста да потреперят, за да заслужат правото да се завърнат на "Олимпико" за големия финал на 15 май, в който техен съперник ще бъде някой измежду Фиорентина и Аталанта.

Двубоят стартира по мечтан начин за Лацио, който след загубата с 0:2 в Торино предина двайсетина дни беше принуден да търси ранен гол и той стана факт в 12-ата минута, когато центриране на Луис Алберто от корнер намери Валентин Кастеянос и аржентинецът с глава даде аванс на своя тим.

В оставащия малко повече от половин час до почивката повече попадения на паднаха, въпреки че изстрел на Душан Влахович беше отразен от стража Христос Мандас, а в самия край на първото полувреме на свой ред неговият колега Матия Перин се намеси след удар на Кастеянос.

Аржентинецът все пак се реваншира за този си пропуск в началото на втората част, когато завърши подобаващо триходова комбинация между себе си, Луис Алберто и Фелипе Андерсон, изравнявайки общия резултат в сблъсъка.

Мечтите на "бианкочелестите" за пълен обрат в битката обаче бяха разбити в 83-ата минута, когато Тимтът Уеа опита да стреля по посока вратата на римляните, но вместо това изпълнението му се превърна в асистенция за влезелия преди броени секунди Аркадиуш Милик, който от непосредствена близост реализира решителния гол, който изпрати Ювентус на трети финал в турнира за Купата на Италия в последните четири издания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал разгроми Челси на "Емиратс" и временно дръпна с три точки на върха във Висшата лига
Арсенал разгроми Челси на "Емиратс" и временно дръпна с три точки на върха във Висшата лига
Кошмарната серия на София Кенин продължи и в Мадрид
Кошмарната серия на София Кенин продължи и в Мадрид