НОВИНИ

Ландо Норис ще потегли пръв в откриващия спринт за сезона във Формула 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:35, 19.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
ландо норис потегли пръв откриващия спринт сезона формула
Слушай новината

Пилотът на Макларън Ландо Норис беше най-бърз в квалификацията за утрешния спринт преди Гран при на Китай във Формула 1.

На пистата "Шанхай", която се завърна в календара след петгодишна пауза, зрителите видяха много зрелищна битка в края на сесията, когато състезателите трябваше да се борят и с атмосферните условия, защото на трасето валеше дъжд.

В крайна сметка Норис постигна най-добро време от 1:57.940 минути, изпреварвайки с повече от секунда останалите си съперници. Любопитното е, че първоначално стюардите изтриха обиколката британеца, тъй като в предишния си тур той напусна очертанията на пистата. След преразглеждане на случилото се обаче резултатът на Ландо беше възстановен и така в събота той ще потегли от полпозишън в откриващата за сезона спринтова надпревара във Формула 1.

До него на първа редица ще бъде седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес, който спря хронометрите на 1:59.201 минути, а трети се нареди Фернандо Алонсо с Астън Мартин - 1:59.915 минути.

Носителят на титлата през последните три години във Формула 1 Макс Верстапен имаше някои трудности на мокрото трасе и след като времето му беше изтрито той остана четвърти на стартовата решетка за спринта.

Утрешното кратко 100-километрово състезание в Шанхай е с начален час 06:00 българско време, докато след това от 10:00 часа ще се проведе и традиционната квалификация за неделната надпревара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Възраждане" се регистрира за вота в ЦИК
"Възраждане" се регистрира за вота в ЦИК
Шаби Алонсо: Имаме голяма мотивация за Лига Европа, ще бъде интересно срещу Рома
Шаби Алонсо: Имаме голяма мотивация за Лига Европа, ще бъде интересно срещу Рома