НОВИНИ

Лара Гут-Бехрами измъкна под носа титлата в гигантския слалом на Шифрин

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:46, 18.02.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Зимни
лара гут бехрами измъкна носа титлата гигантския слалом шифрин

Швейцарката надви в завладяващ дуел лидерката от първия манш в гигантския слалом Микаела Шифрин с едва две стотни след великолепно каране за общо време от 2:30.66.

Бронзовото отличие остана за австрийката Катарина Линсбергер, която преди два дена триумфира със световната титла в дисциплината паралелен гигантски слалом.

Световната шампионка в дисциплината от 2019 година и настояща водачка в класирането за Свеотовната купа, Петра Влъхова от Словакия пък бе голямото разочоравание на деня, оставайки на едва 12-та позиция в крайното класиране.

Топ 10 допълниха още Алис Робинсън (Нова Зеландия), Рамона Зибенхофер (Австрия), Марина Гасиеница-Даниел (Полша), Теса Уорли (Франция), Уенди Холденер (Швейцария), Ранхилд Мовинкел (Норвегия) и Нина О‘Брайън от САЩ, която заемаше 2-ро място след първото каране, не слабия втори манш, я свали в подреждането.

За Лара Гут-Бехрами това е втори златен медал от Световни първенства в кариерата и втори от първенството на планетата в Кортина след триумфа и в супер гигантския слалом. В допълнение към това, можем да добавим и бронз от дисциплината спускане.

Микаела Шифрин пък пропусна да грабне своето второ злато в Италия след титлата в комбинацията в понеделник. Въпреки това, американката спечели трети медал на първенството, ако прибавим и бронза от супер гигантския слалом.

Българката Ева Вукадинова, която беше 44-та след първото каране, направи по-добро второ спускане, което и помогна да се изкачи в крайното класиране и в край на сметка да финишира на 37-ма позиция.

Утре шампионатът в Кортина продължава с гигантския слалом за мъже.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страхотно! И четиримата ни български представители преодоляха квалификациите в гигантския слалом при мъжете
Страхотно! И четиримата ни български представители преодоляха квалификациите в гигантския слалом при мъжете
Премиерът на Грузия подаде оставка
Премиерът на Грузия подаде оставка