НОВИНИ

ЛеБрон Джеймс отново блести при победата на Лейкърс в градското дерби с Клипърс

Далас Маверикс се справи у дома с Минесота

Леброн Джеймс Лос Анджелис Лейкърс Ел Ей
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:58, 08.01.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

ЛеБрон Джеймс вкара 25 точки, добави 8 борби и направи 7 асистенции, за да помогне на тима си Лос Анджелис Лейкърс да спре серията от четири поредни поражения. Езерняците победиха съгражданите си от Клипърс със 106:103, а вече имат баланс 18/19 на 4-ото място в Тихоокеанската дивизия.

Антъни Дейвис добави 22 точки и взе 10 борби за Лейкърс. Тройка на Норман Пауъл, реализирана малко преди последната сирена в мача, също имаше важна роля за успеха. Сериите от поредни поражения в комбинация на постоянното излизане на титуляри от състава за момента не позволяват на Лейкърс да прогресират кой знае колко в класирането.

За Клипърс Пол Джордж реализира 22 точки, както и Ивица Зубац, добавил и 19 борби. Тимът им прекъсна серията си от пет поредни успеха, но въпреки това остава на върха в Тихоокеанската дивизия. Джеймс Хардън прибави 15 точки и 9 асистенции в първата си среща като състезател срещу любимия си отбор от детството.

Далас Маверикс се справи у дома с Минесота със 115:108, а Кайри Ървинг завърши с 35 точки за победителите. Отделно от това, той вкара тройка, с която тимът му излезе напред в резултата в последните 2:05 минути. Ървинг беше точен в 14 опита от 27 изстрела от игрова ситуация.

Лука Дончич прибави 34 с 12 от 26 успешни изстрела от игра, 5 от 12 от тройката в това число. Ървинг пък изравни 106:106 2:59 минути преди края, а 2:05 преди сирената изведе своите напред.

Антъни Едуардс с 36 точки беше номер 1 при реализаторите в отбора, който води на Запад – Минесота.

Торонто Раптърс се справи с Голдън Стейт със 133:118, а Ар Джей Барет наниза 37 точки за успеха на канадския отбор. Стеф Къри имаше доста лоша вечер, като вкара едва 9 точки при 2 от 14 успешни удара, а всичките му 9 проби да реализира от трите точки завършиха неуспешно. Лошата му форма беше и една от причините за поражението на Уориърс.

Барет, който дойде от Сакраменто Кингс ден преди новата година, прибави към точките си 6 борби и 6 асистенции. Той започна мача перфектно с 11 успешни удара от 14 опита в началото на срещата. За Голдън Стейт Клей Томпсън отбеляза 25 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Левски: Не сме водили преговори с футболисти от Първа лига
От Левски: Не сме водили преговори с футболисти от Първа лига
АПИ призовава шофьорите да пътуват с автомобили, подготвени за зимни условия
АПИ призовава шофьорите да пътуват с автомобили, подготвени за зимни условия