НОВИНИ

Легенда на Челси е новият мениджър на Евертън

легенда челси новият мениджър евертън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:06, 31.01.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Евертън има нов мениджър в лицето на легендарния полузащитник на Челси и националния отбор на Англия - Франк Лампард.

Младият специалист подписа договор с "карамелите" до лятото на 2024 година, като официалният му дебют ще бъде срещу новия тим на Кристиан Ериксен - Брентфорд, на 5 февруари в двубой от четвъртия кръг на ФА Къп.

"За мен е огромна чест да представлявам и ръководя клуб от калибъра и с традициите на футболен клуб Евертън. Нямам търпение да стартирам. След като разговарях със собственика, президента и ръководството, почувствах веднага тяхната страст и амбиция. Надявам се да са почувствали моята амбиция и колко усилено искам да работя. Може да усетите страстта, която имат феновете на Евертън за клуба. Това ще бъде от огромна важност. Като отбор – конкурентното ниво на Висшата лига носи, и позицията, на която се намираме в класирането – със сигурност се нуждаем от нея. Смятам, че Евертън е уникален клуб в това, че наистина осъзнаваш какво искат да видят феновете. Първото е борбата и желанието, това винаги трябва да ни бъде отправна точка. Първото ми послание към играчите ще бъде да бъдем заедно в това. Ще се опитаме да си вършим работата и знам, че привържениците ще ни подкрепят", заяви Лампард пред официалния сайт на "мърсисайдци".

"Много съм щастлив, че Франк се присъедини към нас. Той е впечатляващ млад мъж както на терена, така и извън него. Той е играл на най-високо ниво и футболът е в кръвта му. Той ни впечатли сериозно по време на пространните интервюта и всички ние сме готови да му дадем цялата си подкрепа в опита му да ни повдигне в най-скоро време“, сподели собственикът на "карамелите" Фархад Мошири.

43-годишният Лампард заема овакантеният от Рафаел Бенитес мениджърски пост на "Гудисън Парк", след като испанецът бе уволнен в средата на януари заради поредица от незадоволителни резултати от началото на сезона, които свлякоха Евертън до 16-то място в класирането на Висшата лига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата се самосезира за уличното осветление в София
Прокуратурата се самосезира за уличното осветление в София
Присъдиха домашен арест на мъжа, блудствал с 10-годишно момче в Аксаково
Присъдиха домашен арест на мъжа, блудствал с 10-годишно момче в Аксаково