НОВИНИ

Легенди на Етър и редица бивши национали се включват в звездния сблъсък по повод вековния юбилей на "болярите"

легенди етър редица бивши национали включват звездния сблъсък повод вековния юбилей болярите
bnt avatar logo
от БНТ
22:33, 23.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ФК Етър Велико Търново обяви имената на голяма част от футболните звезди, които ще вземат участие в двубоя по случай 100-годишнината от създаването на клуба."Виолетовите" ще отбележат вековния си юбилей с футболен мач на стадион "Ивайло" на 25 април (четвъртък), в който един срещу друг ще се изправят състав от български футболни звезди от миналото срещу отбор от легенди на Етър.

Сред тези, които ще се включат в празничния спектакъл са легендите Христо Стоичков и Красимир Балъков, както и още Златко Янков, Бончо Генчев, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Емил Костадинов и Цанко Цветанов – всеки от тях фундаментална част от отбора от САЩ 94.

В същото време фланелката на тима на "Звездите на България" ще облекат още вратарят Пламен Николов и Ивайло Йорданов, като и двамата са част от отбора от световното първенство в САЩ през 1994 година. Освен това участие в събитието са потвърдили още Елин Топузаков и Гошо Гинчев, Радостин Кишишев, Петър Михтарски, Станислав Ангелов и Александър Александров.

За отбора на Етър на вратата ще застане Калоян Чакъров - единственият шампион и като юноша, и с мъжете на "болярите". Пред него ще действат Ангел Червенков, Георги Попиванов, Пламен Проданов, Андриан Гайдарски, Генчо Генчев, Сашо Христов, Александър Димов, Георги Георгиев, както и двама от най-актуалните треньори в момента у нас Александър Томаш и Станислав Генчев. Емануил Луканов, Марин Стефанов, Тодор Колев, Иван Петков и Валери Божинов също влизат в селекцията на домакините, водена от Георги Василев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силни снеговалежи в Австрия, домакинства в планинските райони са без ток
Силни снеговалежи в Австрия, домакинства в планинските райони са без ток
Белослава Кръстева записа четвърта победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени
Белослава Кръстева записа четвърта победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени