НОВИНИ

Лена Бориславова: Нека Борисов предложи закон за газовата диверсификация

лена бориславова борисов предложи закон газовата диверсификация
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:30, 09.07.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Осигуряването на мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, ще е дълъг и труден процес, заяви началникът на кабинета Лена Бориславова в Ямбол.

Според нея от ГЕРБ и ДПС ще опитат да осуетят тяхното приемане.

Ще се опитаме да осигурим мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, заяви Бориславова:

"Аз лично мисля, че това ще е трудно, защото видяхме при един от първите закони, който трябва да се промени и е на дневен ред - Законът за новата антикорупционна комисия - отново колегите от ГЕРБ, Има такъв народ и ДПС напуснаха заседанието на Правната комисия тази седмица".

Тя задочно отговори и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който призова Кирил Петков да внесе проектозакон за 100% диверсифициран газ, като той ще осигури за неговото гласуване 60 депутата и по този начин служебното правителство няма да може да върне руския газ.

"Много ми странно да видя такъв закон, с каква формулировка, на какво основание, нека г-н Борисов да предложи, наистина да действа малко като законодател ГЕРБ в парламента, защото до този момент не сме видели от тях някакви конструктивни предложения. И, ако има начин, по който България да е по-независима, по-самостоятелна и да има по-добри доставки на газ, разбира се, ние ще застанем зад такава идея. За мен така не трябва да работи един парламент, депутатите не се вземат и дават. Това, някой да ти ги спуска и да ти казва „давам ти ги“, „вземам ти ги“ е точно моделът на държавност, срещу който ние се обявяваме, защото това не е демокрацията. Не може някой казва: "Вземи тия 59 и направи с тях това, пък аз после ще си ги дръпна."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Сайнц най-бърз във втората тренировка в Австрия
Карлос Сайнц най-бърз във втората тренировка в Австрия
Никола Цолов с трета победа на "Спа"
Никола Цолов с трета победа на "Спа"