НОВИНИ

Лестър и Евертън не се победиха в битката на дъното

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:59, 01.05.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
лестър евертън победиха битката дъното
Слушай новината

Отборите на Лестър и Евертън завършиха наравно 2:2 в последния двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига, в който един срещу друг се изправиха два от отборите, които са въвлечени в битката за оцеляване.

На "Кинф Пауър Стейдиъм" "карамелите" започнаха двубоя по-силно и откриха резултата след четвърт час игра чрез Доминик Калвърт Люин, който отбеляза първия си гол в първенството, след като беше точен от дузпа.

Домакините от Лестър обаче отговориха подобаващо и стигнаха до пълен обрат само в рамките на 11 минути между 22-а и 33-а, а головете за "лисиците" реализираха Чаглар Союнджу и Джейми Варди.

В края на първото полувреме момчетата на Дийн Смит получиха златен шанс да поведат с два гола, но дълбоко в добавеното време Джеймс Мадисън пропусна дузпа и така резултатът остана 2:1.

Този пропуск не остана ненаказан от играчите на Евертън и в 54-а минута Алекс Иуоби беше точен за гостите, оформяйки крайното 2:2.

Равенството означава, че Лестър се изкачва на 16-а позиция с 30 точки, колкото имат и съставите на Лийдс и Нотингам Форест, докато "карамелите" остават на предпоследното 19-о място с 29 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лука Бресел пренаписа историята и е новият световен шампион по снукър
Лука Бресел пренаписа историята и е новият световен шампион по снукър
Моуриньо е отказал отново да поеме Челси
Моуриньо е отказал отново да поеме Челси