НОВИНИ

Лестър и Манчестър Юнайтед с важни успехи по пътя към топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:14, 17.07.2020
Чете се за: 01:09 мин.
Футбол
лестър манчестър юнайтед важни успехи пътя топ

"Лисиците" надиграха у дома Шефилд Юнайтед, а "червените дяволи" се справиха като гости на Кристъл Палас.

Лестър бяха изправени пред задължителен успех след загубата от Борнемут през уикенда. Поради това те бяха отбора, който започна по-активно срещата. Джейми Варди, Айосе Перес и Юри Тилеменас пробваха да дадат ранен аванс на домакините, но усилията им не се увенчаха с успех.

Усилията на "лисиците" най-после бяха възнаградени в 29-та минута. Айосе Перез получи пас от Люк Томас в пеналтерията и с прецизен удар отбляза за 1:0. До края на полувремето нямаше нищо по-интересно.

След почивката мениджърът на Шефилд- Крис Уайлдър направи тройна смяна в опит да промени статуквото на терена. Въпреки това Лестър остана отбора, който създаваше по-опасните ситуации.

Закономерно в 79-та минута тимът, воден от Брендън Роджърс, стигна до втори гол. Демарай Грей се възползва от подаване на Джейми Варди и не сгреши при удара си, удвоявайки аванса на своя отбор.

До края нов гол не падна и така Лестър се поздрави с крайния успех.

Манчестър Юнайтед от друга страна не впечатли при гостуването си на "Селхърст Парк", но въпреки това се добра до крайния успех.

Първото полувреме не предложи много интересни моменти като в самия край блесна индивидуалната класа на Маркъс Рашфорд. Националът на Англия получи топката в наказателното поле и с елегантно движение елиминира няколко защитници на Палас и техният страж. На опразнената врата врата Рашфорд нямаше как да сбърка и изведе гостите напред.

През втората част домакините потърсиха изравняването на резултата и в 55-та минута стигнаха до гол. След намесата на системата ВАР, обаче, попадението не беше зачетено. Това решение на главния съдия прекърши тотално амбицията на "орлите".

До края Юнайтед контролираше играта и в 78-та минута стигна до втори гол. Рашфорд комбинира с Марсиал и последния не сбърка и оформи крайното 0:2.

В класирането Лестър са 4-ти, а Манчестър Юнайтед 5-ти като отборите са с равен брой точки. Те изостават на един пункт от 3-ия Челси. До края остават само два кръга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тити Папазов в емоционален пост: Няма да се провалим с "Левски"
Тити Папазов в емоционален пост: Няма да се провалим с "Левски"
Съд: Здравният министър да обяви договорите за маски и респиратори с Китай
Съд: Здравният министър да обяви договорите за маски и респиратори с Китай