НОВИНИ

Лестър посече Манчестър Сити в края и вдигна "Къмюнити шийлд"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:27, 08.08.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
лестър посече манчестър сити края вдигна къмнити шийлд
Слушай новината

Отборът на Лестър откри новия сезон по възможно най-добрия начин, печелейки мача за "Къмюнити шийлд" срещу актуалния шампион във Висшата лига на Англия Манчестър Сити.

На стадион "Уембли" в Лондон, "лисиците" спечелиха с минималното 1:0, а големият герой за успеха беше бившият играч на Сити Келеши Ихеаначо, който отбеляза единственото попадение от дузпа в заключителните минути на срещата.

Футболистите на Брендън Роджърс обаче си заслужиха трофея, след като през по-голяма част от двубоя бяха по-активният тим.

Все пак трябва да се отбележи, че наставникът на Сити Хосеп Гуардиола бе заложил на един подмладен състав, в който липсваха някои от звездите на "гражданите",

Това допринесе и за по-добрата игра на Лестър през първата част, в която "лисиците" имаха няколко чудесни шанса да отбележат. Най-добрият от тях дойде в 45-та минута, когато изстрел на Джейми Варди се отби от страничната греда.

След почивката Сити поизравни играта без обаче да се стига до някакви критични моменти пред Каспер Шмайхел.

Двубоят вървеше към 0:0, когато в 87-та минута груба грешка на Нейтън Аке принуди нидерландеца да фаулира Келеши Ихеаначо и главният арбитър Пол Тиърни не се поколеба да отсъди дузпа.

Зад топката застана потърпевшият Ихеаначо, който с чудесен изстрел в горния ляв ъгъл не остави шансове на вратаря на "гражданите" и донесе втори трофей "Къмюнити шийлд" в историята на Лестър след успеха през 1971 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шествия в защита на беларуската демокрация в Киев, Лондон и Единбург
Шествия в защита на беларуската демокрация в Киев, Лондон и Единбург
14 жертви след катастофа с автобус в Турция
14 жертви след катастофа с автобус в Турция