НОВИНИ

Лестър започна защитата на ФА Къп с разгром над Уотфорд

лестър започна защитата къп разгром уотфорд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 08.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на ФА Къп Лестър Сити започна успешно защитата на трофея си от миналия сезон, надигравайки като домакин Уотфорд с 4:1 в двубой от третия кръг на надпреварата.

Срещата на стадион "Кинг Пауър" започна отлично за "лисиците", които получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар в 6-ата минута за нарушение на Франциско Сиералта срещу Яник Вестергор при центриране от ъглов удар. Зад топката застана Юри Тилеманс, който прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Даниел Бахман.

Тимът на Брендан Роджърс удвои преднината си в 25-ата минута чрез Джеймс Мадисън, който елегантно прехвърли стража на гостите след страхотна асистенция на Адемола Лукман.

Две минути по-късно "стършелите" се върнаха в мача благодарение на Жоао Педро, който се възползва от грешка в отбраната на Лестър и прати топката в мрежата на Каспър Шмайхел след изстрел от границата на вратарското поле.

В началото на втората част Хави Барнс покачи резултата на 3:1, като първоначално попадението му бе отменено заради засада, но след намеса на ВАР голът бе признат. Точка на спора сложи Марк Олбрайтън в 85-ата минута.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашки за ваксини в София и Пловдив на прага на петата вълна от COVID-19
Опашки за ваксини в София и Пловдив на прага на петата вълна от COVID-19
Блокираните българи на летище Франкфурт-Хан ще излетят към дома тази вечер
Блокираните българи на летище Франкфурт-Хан ще излетят към дома тази вечер