НОВИНИ

Летището край Узунджово става паркинг за тирове

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 26.03.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Летището край Узунджово, което се превръща в паркинг за хиляди тирове, трябва да заработи още утре. Това заяви при посещението си на място премиерът Бойко Борисов, който инспектира разчистването на пистата и подготовката на съоръжението.

Опашката, която се образува през последните няколко дни на ГКПП "Капитан Андреево", днес вече е намаляла чувствително и в момента е около 15 км.

Теренът на бившото летище се разчиства от снегорини, за да се превърне в най-големия тир паркинг на границата с Турция. Премиерът Борисов настоя той да започне работа още утре.

Бойко Борисов, министър-председател: Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджета, а той лети надолу само осигуровки вместо 500 млн. очаквани до този момент, са 150 млн. Това, което предупреждавах. Затова е жизненоважно фирмите не само да работят, но и да си плащат данъците, тези, които работят, за да може да компенсираме тези, които... както примерно, туристическият бранш и да искат- не могат да работят.

По-рано днес от Съюза на международните превозвачи организираха акция за раздаване на вода, храна, маски и дезинфектанти за шофьорите, блокирани на паркинга.

Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи: Разделили сме ги на пакети, във всеки има по 1,5 - 2 л вода, чифт ръкавици, маска, дезинфектант за ръцете и два кроасана. Това има в 1000 пакета, и в други хиляда има само вода и кроасани, тъй като не успяхме да намерим достатъчно средства.

Добрата новина е, че в днешния ден опашката вече не е 50, а 15 км. Повече от 1100 тира са обработени през последното денонощие.

Премиерът Борисов отправи специална благодарност към посланика ни в Турция Надежда Нейнски за съдействието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НОИ открива гореща телефонна линия за въпроси относно осигурителните права при безработица
НОИ открива гореща телефонна линия за въпроси относно осигурителните права при безработица
Предлагат задължителна карантина за всички българи, които се прибират от чужбина
Предлагат задължителна карантина за всички българи, които се прибират от чужбина