НОВИНИ

Левандовски пропусна дузпа, но Барселона се справи с Алмерия в последния мач на Пике

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:06, 06.11.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
левандовски пропусна дузпа барселона справи алмерия последния мач пике
Слушай новината

Отборът на Барселона спечели с 2:0 домакинството си на Алмерия в мач, който ще се запомни с факта, че бе последният в кариерата на защитникът на "каталунците" Жерар Пике.

През седмицата 35-годишният бранител изненадващо обяви, че спира с футбола след този двубой. Тази вечер на "Камп Ноу" Пике започна мача като титуляр и остана на терена до 85-та минута, когато бе заменен под бурните овации на привържениците на "каталунците".

След последния съдийски сигнал пък юношата на клуба получи микрофон, на който да изкаже своите благодарности към феновете и да се сбогува с тях.

Самият двубой пък можеше да стартира по мечтан начин за Барса, които получиха право да изпълнят дузпа още в началните минути на срещата, но Роберт Левандовски пропусна от бялата точка.

Логичното обаче се случи в 48-та минута, когато Усман Дембеле получи на десния фланг, влезе навътре и с прецизен удар по земя с левия крак даде аванс на Барселона.

Малко след като измина един час игра пък Френки Де Йонг удвои аванса на "каталунците", разписвайки се при добавка след удар на Ансу Фати.

С успеха Барселона временно оглави класирането в Ла Лига с 34 точки преди двубоя на Реал Мадрид утре, докато Алмерия заема 15-та позиция с 13 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захлаждане и облачно време днес
Захлаждане и облачно време днес
Жиру с гол и червен картон при драматичен успех на Милан над Специя
Жиру с гол и червен картон при драматичен успех на Милан над Специя