НОВИНИ

Левандовски: Стремя се да подобря всички рекорди

Роберт Левандовски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 18.01.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски благодари за подкрепата, след като спечели наградата за най-добър футболист през 2021 година на церемония, организирана от Meждународната футболна федерация (ФИФА).

"Благодаря на всички за поздравленията и за подкрепата! Доволен съм, че отново спечелих наградата, да я получа два поредни пъти означава много за мен. Рекордите на Герд Мюлер ми помагат да се подобря. Постижението му за 365 гола в Бундеслигата е трудно за подобряване, дори не мисля за него. Стремя се да счупя всички рекорди, но по-важно за мен са резултатите през този сезон.", смята нападателят.

Полякът сравни наградата със Златната топка и коментира вота на Лионел Меси, който подкрепи своя съотборник Неймар.

"За мен по-важни са тези награди, които се избират от играчите и треньорите. Попитайте Меси, защо не е гласувал за мен. Мисля, че ме постави на втора позиция за "Златната топка". Думите му на церемонията за "Златната топка" бяха много мили. Това е негово решение и аз го уважавам”, допълни полякът.

На специална пресконференция днес играчът шеговито заяви, че с широки обятия би приел още отличия за добре свършената му работа.

"Индивидуалните награди са важни, но отборните трофеи са по-значими. Скоро ще ми бъде трудно да побера всичките ми отличия, но това е проблем, който искам да имам. Без значение дали трофеите са малки или големи, винаги ще им намирам място", пошегува се 33-годишният национал.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 г. затвор за син, умишлено убил баща си в столичния квартал "Овча купел"
20 г. затвор за син, умишлено убил баща си в столичния квартал "Овча купел"
Рами Киуан: Надявам се на медали от европейско и световно
Рами Киуан: Надявам се на медали от европейско и световно