НОВИНИ

Левски допусна обрат от косовския Башкими в Балканската баскетболна лига за мъже

левски измъкна победата шумен 7867
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
23:25, 21.02.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски отстъпи пред косовския Башкими със 79:84 (17:17, 26:24, 14:16, 22:27) като домакин в зала „Триадица“ в София в двубой от редовния сезон на Балканската лига по баскетбол за мъже.

Поражението бе шесто от седем срещи и четвърто поредно в международната надпревара за „сините“, които заемат последното, седмо място във временното класиране. Башкими записа втора поредна победа след успеха срещу Берое преди 24 часа и продължава с актив 2-5. Лидер в Балканската лига е израелският Апоел Беер Шева с 8 победи и 1 загуба.

За Левски двубоя пропуснаха Лъчезар Димитров и Николай Михайлов, както и възстановяващият се от операция на ръката Алън Арнет. Димитров, както и треньорът Димитър Ангелов са ангажирани с националния отбор на България, който се подготвя за мачовете с Румъния и Португалия от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

Гостите поведоха с 12:7 в средата на първата част, но „сините“ наваксаха до 17:17 след 10 минути игра. Баскетболистите на Левски започнаха втората четвърт със силна серия и дръпнаха с 29:19 седем минути преди почивката, но изгубиха аванса си в следващите три минути, а Башкими обърна до 30:29. С точна стрелба от дистанция Красимир Петров фиксира финалното за първото полувреме 43:41 за Левски.

Последва оспорвана трета част, в която разликата не надвиши 3 точки, а преди последните 10 минути резултатът бе 57:57. Гостите бяха по-убедителните в заключителните моменти, поведоха със 79:73 при оставащи 51 секунди и до края задържаха аванса си.

Асен Великов и Джон Флорвиърс реализираха по 17 точки за Левски. Великов оформи „трипъл-дабъл“, добавяйки 14 борби и 10 асистенции в срещата. Момчил Кадиев завърши с 12 точки и 4 борби.

За Башкими най-резултатен беше Самардо Самюълс с 23 точки и 9 борби.

В следващия си мач от Балканската лига Левски ще посрещне друг косовски тим Пея на 2 март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи си осигури комфортен аванс срещу Айнтрахт във Франкфурт
Наполи си осигури комфортен аванс срещу Айнтрахт във Франкфурт
На Оскарите отново ще сервират розовото шампанско "Фльор дьо Миравал" на Брад Пит
На Оскарите отново ще сервират розовото шампанско "Фльор дьо Миравал" на Брад Пит