НОВИНИ

Левски и Лудогорец с наглед преодолими тестове срещу Арда и Ботев Враца

Десетият кръг на Първа лига продължава с три неделни мача.

арда левски занулиха кърджали
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:08, 29.09.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

С три мача в неделя, 29 септември, ще продължи 10-ият кръг в Първа лига. От 16:15 часа ЦСКА 1948 е домакин на Ботев Пд, а от 18:45 Левски посреща Арда на „Герена“. От 21:15 часа Ботев Враца приема Лудогорец, но мачът няма да бъде в северозападния град, а в Разград заради ремонта на тревното покритие на стадион „Христо Ботев“.

Дебют за шампионите ще направи новият старши треньор Игор Йовичевич. Хърватският специалист замени временно изпълняващия длъжността Захари Сираков, който допусна първа загуба в периода си начело срещу Славия Прага в откриващия мач на разградчани в Лига Европа. Лудогорец гони 14-а поредна шампионска титла на страната и се представят повече от убедително до момента, печелейки 7 от първите си 8 срещи, при това със само един допуснат гол – от Арда, на 3 август.

Ботев Враца на Христо Янев ще бъде отново в битката за оцеляване. Янев се завърна начело на врачани, но тимът спечели само точка от двата мача с него на треньорското кормило – реми със Спартак Варна и класическа загуба от Крумовград.

По-рано през деня, Левски е домакин на Арда. „Сините“ се завръщат на стадион „Георги Аспарухов“ за двубой от първенството след повече от месец чакане – за последно тимът на Станислав Генчев победи Хебър с минималното 1:0 на 23 август. На 7 септември столичани надвиха Ботев Враца в контрола с 3:2. Левски ще се опита временно да притисне Лудогорец с успех над кърджалийци, след като взе две визити на негостоприемни стадиони – срещу ЦСКА 1948 и Славия.

Александър Тунчев и компания печелят повечето си точки досега у дома, като и четирите им победи до тук дойдоха в Кърджали. В последния кръг отборът спря победната серия на Ботев Пд извън „Колежа“ и ще се опита да нарани и Левски, който също е безгрешен домакин от началото на сезона. Арда няма поражение в шампионата от 16-и август насам, когато отстъпи на Спартак във Варна.

В първия двубой от неделната програма, ЦСКА 1948 и Ботев Пд се изправят в равностоен сблъсък. Възпитаниците на Валентин Илиев реагираха подобаващо на първата си загуба от кампанията – от Левски с 2:4 в Бистрица, като надвиха Локомотив Пд на „Лаута“, преди да направят равенство с новака Септември. Серията на Ботев без поражение извън Пловдив приключи със загубата от Арда в понеделник. Играчите на Душан Керкез са един от най-стабилните отбори от началото на кампанията и ще търсят мигновен реванш на стадион „Витоша“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разходи се с кардиолога си в Световния ден на сърцето
Разходи се с кардиолога си в Световния ден на сърцето
Рила след туристите - боклуци, нарушена маркировка, счупени парапети
Рила след туристите - боклуци, нарушена маркировка, счупени парапети