НОВИНИ

Левски излъга Славия в края

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:29, 22.03.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
левски излъга славия края

Героят за "сините" отново се казваше Найджъл Робърта, който отбеляза в 85-та минута, за да донесе трите точки на възпитаниците на Славиша Стоянович.

По този начин Левски взе частичен реванш след отпадането за Купата от същия съперник по-рано през тази седмица, когато "белите" се наложиха на своя стадион с 2:1.

Още в 4-та минута Робърта бе изведен сам срещу стража Светослав Вуцов, но младият вратар се хвърли решително на шпагат и изби топката, макар че влизането му бе доста грубо и домакините изразиха своите претенции за нарушение.

В 8-та минута Здравко Димитров отправи хубав изстрел от дистанция, но за негово разочарование видя как топката се отбива от страничния стълб.

Малко преди края на първата част отново Димитров бе в центъра на събитията, когато след серия от няколко финта елиминира играчи в бяло, но ударът му отново срещна страничната греда.

Втората част започна вихрено, като само в рамките на първите три минути и двата тима имаха добри възможности да отбележат, но вратарите Микулич и Вуцов направиха решаващи спасявания.

В средата на второто полувреме се увеличи и снеговалежът над столицата, което допълнително затрудни и двата състава.

Моментът на Левски дойде пет минути преди края на редовното време, когато след центриране от свободен удар Робърта се извиси в наказателното поле и с глава отбеляза единствения гол на стадион "Героги Аспарухов".

С тази победа "сините" задминаха състава на Царско село и се върнаха на 8-то място с актив от 27 точки, докато Славия остават на 12-то място с 19 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавров: Санкциите на Запада срещу Русия не работят
Лавров: Санкциите на Запада срещу Русия не работят
Бенгалските тигри от столичния зоопарк се забавляват в снега
Бенгалските тигри от столичния зоопарк се забавляват в снега