НОВИНИ

Левски изстрада точката срещу Арда в исторически мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:11, 15.08.2020
Чете се за: 02:25 мин.
Футбол
левски изстрада токата арда исторически мач

Двубоят ще остане в историята като първия, който се проведе под прожекторите на "Арена Арда".

Това също бе и първият случай от 13 месеца насам, в който отборът от Кърджали домакинства на собствения си стадион.

Домакините имаха надмощие през почти целият двубой като със сигурност могат много да съжаляват за изпуснатите две точки.

Иван Коконов даде ранна преднина на кърджалии, но в началото на второто полувреме Паулиньо донесе точката на Левски.

За Арда това е втори пореден двубой, в който те пропиляват аванс и пропускат възможност да запишат първа победа за новия сезон.

За футболистите на Георги Тодоров пък тази точка може да се счита за невероятно постижение, имайки предвид състоянието на синия клуб и липсата на широчина на състава.

Ето и как се разви срещата:

Домакините започнаха по-активно срещата и наложиха натиск, благодарение на който бранителите на Левски допускаха неточности.

Все пак първата интересна ситуация бе за момчетата на Георги Тодоров. В 3-та минута Здравко Димитров напредна по десния фланг и шутира, но Васил Симеонов изби в ъглов удар.

В 8-та минута нова грешка в средата на терена на Левски позволи на Арда да организира контраатака. Спас Делев пое топката и напредна чудесно в половината на гостите.

След несполучлив опит за пас към Светослав Ковачев, кълбото се върна у Делев и той комбинира с Иван Коконов, който веднага стреля и отбеляза във вратата на Николай Михайлов за 1:0.

В 16-та минута Спас Делев открадна топката в опасна зона, след което се разходи в наказателното поле пред Николай Михайлов, но ударът му бе навременно блокиран от защитник.

Гостите опитаха да погледнат към врата на Арда и 24-та минута Живко Атанасов се извиси при един корнер, но ударът у бе право в стража на домакините.

Две минути по-късно футболистите на Николай Киров на свой ред имаха шанс да отбележат след ъглов удар. Изстрелът на Емил Мартинов обаче премина покрай гредата.

В 33-та минута отбраната на Левски бе матирана от страхотен пас на Светослав Ковачев за Спас Делев. Българският национал веднага потърси Коконов, но крилото на Арда се размина на косъм с топката.

При повторението на ситуацията обаче останаха съмнения дали Ивайло Найденов не попречи на голмайстора на кърджалии да достигне топката, препъвайки го.

В самия край на първата част Найджъл Робърта опита да затрудни Васил Симеонов, но вратарят на домакините отново бе заел добра позиция.

След почивката домакините отново започнаха по-активно, но противно на логиката попадението падна в тяхната врата.

В 49-та минута хубава атака на Левски по левия фланг премина през Станислав Иванов и Найджъл Робърта, за да достигне топката до Паулиньо, който с премерен удар от около 15-ина метра изравни резултата на "Арена Арда"

Радостта на гостите обаче не трая дълго, след като само пет минути по-късно Ивайло Найденов препъна Матеус Леони при обещаващо нападение на Арда.

За рефера Станислав Тодоров не остана нищо друго, освен да покаже втори жълт картон на централния бранител на "сините" и да го прати предсрочно под душовете.

Останали с човек по-малко, момчетата на Георги Тодоров се върнаха назад в опит да запазят точката.

В 69-та минута Светослав Ковачев блесна с изящен пас към Делев, но нисичкият нападател уцели напречната греда.

Дори и да бе успял да реализира обаче, попадението нямаше да бъде зачетено, след като страничния съдия маркира засада.

Атаките към Николай Михайлов продължиха с пълна сила, но изстрели на Делев и Ковачев преминаха с малко над целта.

В 83-та минута Спас Делев центрира от свободен удар, но като по чудо Емил Мартинов не уцели опразнената от Николай Михайлов врата.

Пет минути преди края на редовното време, отбраната на Арда бе хваната неподготвена.

Станислав Иванов изведе Найджъл Робърта сам срещу Васил Симеонов. Нидерландецът преодоля вратаря на домакините, но не намери очертанията на вратата.

Това бе и най-добрият шанс за столичани да стигнат до втори гол в мача.

До края футболистите на Арда се хвърлиха с всички сили в търсене на успеха, но нов гол така и не падна.

Така, въпреки всичките си усилия момчетата на Николай Киров трябваше да се примирят с точката, докато за Левски тя бе с цената на три.

За Арда предстои гостуване на новака в efbet Лига - ЦСКА 1948, докато Левски приема Царско Село в третия кръг от първенството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
38-и ден на протести в София
38-и ден на протести в София
Гласуване за свикване на ВНС и нова Конституция - най-рано през ноември
Гласуване за свикване на ВНС и нова Конституция - най-рано през ноември