НОВИНИ

Левски надигра десет от Черно море в груб сблъсък

дебютен гол илиян стефнов донесе победата левски локомотив софия
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
21:56, 09.04.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски победи Черно море с 2:0 в мач от 26-ия кръг на родния футболен елит. Автогол на Даниел Димов даде аванс на столичани, а Мартин Петков подпечата успеха на тима си. Вратарят Николай Михайлов пък получи травма след сблъсък с Евгений Сердюк и бе откаран в болница. Украинецът бе изгонен.

Още в началото на мача домакините стигнаха до попадение на стадион "Георги Аспарухов". Цунами засече с глава центриране на Филип Кръстев, но голът бе отменен заради засада.

След почивката нападателят на гостите Евгений Сердюк получи втори жълт картон за нарушение срещу Николай Михайлов. Стражът на домакините бе изнесен на носилка, качен в линейката и откаран в болница, а на негово място се появи Пламен Андреев.

Гол на "моряците" също бе отменен поради засада. Матиас Курьор изпрати топката в противниковата врата.

"Сините" поведоха в резултата след автогол на бившия състезател на Левски Даниел Димов в 74-ата минута. Халфът на гостите се опита на пресече подаване в наказателното поле на Илиян Стефанов, но след рикошета топката попадна в собствената му врата.

В добавеното време на срещата Мартин Петков стреля от движение след пас по земя на Велтон, за да оформи крайния резултат.

Левски остава на 5-ата позиция в класирането с актив от 42 точки. Черно море запазва 3-ото място в подреждането с 45 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП: Управлението е стабилно (ОБЗОР)
БСП: Управлението е стабилно (ОБЗОР)
Българското карате отбеляза 30 години от създаването си
Българското карате отбеляза 30 години от създаването си