НОВИНИ

Левски не се даде на Шумен

Първа победа за "сините" през новия сезон в НБЛ

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:30, 12.10.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
левски даде шумен
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Левски се пребори за първи успех през новия сезон в НБЛ. Момчетата на Константин Папазов надделяха над Шумен с 96:91 в мач от втория кръг, който се изигра в зала "Триадица". "Сините" се установиха на лидерската позиция още през първото полувреме, но едва в края на двубоя успяха да пречупят играчите на Янко Янков, нанасяйки им втора последователна загуба в шампионата. В игра за столичани не влезе Станимир Маринов, а дебют направи най-новото им попълнение - Андон Вачев.

Така столичният тим е с успех и поражение. От своя страна "жълто-зеленте" все още не знаят какво е победа.

Интрига не липсваше още на старта и двата отбра вървяха ръка за ръка, а липсата на основни реализатори и от двете страни бе видима. Това обаче не попречи на Дамян Минков и Джакори Ийли да изведат гостите с точка напред след 10 минути игра.

Тенденцията, свързана с високата резултатност и смяната на лидерството, продължи и през втората част. Постепенно усилията на Димитър Маринчешки, Лъчезар Димитров и Златин Георгиев нарушиха статуквото, давайки импулс на домакините, които намериха начин да се изстрелят на голямата почивка при 48:40.

Столичани увеличиха оборотите при подновяването на играта и резултатите не закъсняха, тъй като започнаха да се радват на двуцифрена преднина, изкована от Георгиев, Маринчешки и Димитров. Точните стрелби на Рей Идоу, Бено Зецич, Ийли и Минков върнаха надеждите на шуменци, но столичният отбор не се огъна и в края на предпоследния период се пребориха за аванс от 10 точки.

Димитров се превърна в основен фактор при откриването на финалната десетка и върна двуцифрената разлика на домакините. Нов щурм, дело на Идолу, Зецич и Минков, отново даде надежди на „жълто-зелените“, че имат шанс за обрат. Все пак Асен Великов, Маринчешки и Димитров не позволиха това да се случи, правейки така, че „сините“ да удържат победата в края.

Лъчезар Димитров блесна за Левски с 28 точки, включително и с 5 точни шута зад дъгата. Димитър Маринчешки завърши с 22 и 9 борби, Златин Георгиев приключи със 17 и 6 асистенции.

Бено Зечич остави срещу името си 19 точки, 6 борби и 9 асистенции за Шумен. Рей Идоу има 18 и 9 овладени под двата ринга топки, Баръш Мустафа вкара 17 точки и 4 тройки. Джакори Ийли ( овладени под двата коша топки) и Дамян Минков (5 борби) реализираха по 14.

На 20 октомври (неделя) Левски ще посрещне Рилски спортист, а Шумен ще приеме Берое Стара Загора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три златни отличия за националите ни по скокове на батут от МТ „Купа на приятелството“
Три златни отличия за националите ни по скокове на батут от МТ „Купа на приятелството“
Георги Иванов пред БНТ: Продължаваме да сме в играта, целта е да сме първи в групата (ВИДЕО)
Георги Иванов пред БНТ: Продължаваме да сме в играта, целта е да сме първи в групата (ВИДЕО)