НОВИНИ

Левски отново отстъпи на Монца и отпадна на четвъртфиналите на CEV Challenge Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:01, 17.01.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
левски отново отстъпи монца отпадна четвъртфиналите cev challenge cup
Слушай новината

Волейболният Левски допусна второ последователно поражение от италианския Монца с 0:3 (21:25, 12:25, 21:25) гейма и така приключи участието си в четвъртфиналите на турнира CEV Challenge Cup.

След като преди седмица "сините" отстъпиха със същия резултат, днес в Италия момчетата на Николай Желязков оказаха някаква съпротива на класния си съперник в първата и третата част, но въпреки това отново останаха с празни ръце.

По подобие на срещата между двата тима в София миналия вторник отново българският отбор беше този, който започна по-добре и в един момент от откриващия сет родният тим имаше преднина от 20:15. Състезателите на Монца обаче отговориха подобаващо и до края на гейма отпуснаха само още една точка на Левски за крайното 25:21 в своя полза.

Втората част пък бе напълно лишена от интрига, след като италианците поведоха с 11:5 и 20:8 по пътя си към успеха с 25:12.

Домакините стартираха силно и в третия сет, когато се откъснаха в резултата с 6 точки при 14:8. Волейболистите на Николай Желязков все пак не се предадоха и в един момент се доближиха само на пункт от съперника при 18:19, но в крайна сметка силите на "сините" не стигнаха до обрат и след 25:21 в полза на Монца мачът приключи.

Кристиан Титрийски стана най-резултатен за българския тим със своите 11 точки, а по 5 добавиха Владимир Гърков и Майкон Морейра.

За победителите Ран Такахаши отбеляза 18 пункта, докато Ник Муянович завърши с 14.

Второто поредно поражение от Монца сложи точка на участието на Левски в европейските клубни турнири през настоящата кампания, но сега "сините" ще трябва много бързо отново да се фокусират върху ангажиментите си у нас, тъй като предстои надпреварата за Купата на България. Състезанието в зала "Левски София" започва в петък (19 януари), а в четвъртфиналите столичани ще се изправят срещу Берое 2016.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицай пострада при катастрофа с тир по пътя Смолян – Пловдив
Полицай пострада при катастрофа с тир по пътя Смолян – Пловдив
Балкан Ботевград развали празника на Миньор 2015 при откриването на обновената зала "Борис Гюдеров"
Балкан Ботевград развали празника на Миньор 2015 при откриването на обновената зала "Борис Гюдеров"