НОВИНИ

Левски отново се справи с Академик Пд в НБЛ, Шумен надви Миньор 2015 у дома

левски отново справи академик нбл шумен надви миньор 2015 дома
bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 02.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски победи като гост състава на Академик Пловдив с 91:82 в сблъсъка между двата тима от първия кръг на третия етап в Националната баскетболна лига (НБЛ).

В пловдивската зала "Сила" двата тима предложиха равностойна битка, в която в крайна сметка "сините" наложиха волята си в средата на последната четвърт, когато баскетболистите на Димитър Ангелов съумяха да отворят двуцифрена разлика и до края удържаха натиска на домакините, за да се поздравят с трети пореден успех срещу Академик през настоящата кампания.

Димитър Маринчешки завърши двубоят като най-резултатен за победителите със своите 24 точки, а по 15 за "сините" добавиха Лъчезар Димитров и Асен Великов.

За домакините от Академик Пловдив 23 пункта отбеляза Ренел Къмингс, докато Джъстин Маккол приключи с "дабъл-дабъл" - 17 точки и 10 борби.

В класирането този успех изкачи Левски на 11-ото място с актив от 30 пункта и баланс 7-16, а Академик е една позиция по-напред със сходни показатели, но по-добро съотношение при отбелязаните точки.

В друга среща от Втората шестица на българското първенство съставът на Шумен надигра с 67:61 като домакин отбора на Миньор 2015 Перник.

Мачът предложи няколко смени на водачеството, но в края серия от 16:4 помогна на шуменци да вземат за трети пореден път през сезона скалпа на тима, воден от Георги Младенов.

Уилфрид Ликей бе над всички зад победителите със своя "дабъл-дабъл" - 21 точки и 14 борби, а Карим Мане приключи с 18 пункта при дебюта си.

От другата страна Лъчезар Тошков завърши срещата със 17 точки в актива си.

В подреждането Шумен заема 8-ото място с баланс 8-15, докато Миньор 2015 Перник е на последната 12-а позиция с показатели 7-16.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тържествата за Трети март започнаха от Казанлък
Тържествата за Трети март започнаха от Казанлък
23 бебета за 24 часа: Бейби бум в "Майчин дом" на 1 март
23 бебета за 24 часа: Бейби бум в "Майчин дом" на 1 март