НОВИНИ

Левски победи Септември в повторение на 1/4-финала за Купата, Божинов отново заигра на "Герена"

Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 30.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски постигна победа с 3:2 над втородивизионния Семптември (София) в контролна среща, играна на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Мачът бе повторение на този от четвъртфиналите в турнира за Купата на България, когато в началото на месеца, отново на "Герена", съставът на старши-треньора Станимир Стоилов победи с 2:0 представителя на Втора лига.

"Сините" откриха резултата в 42-ата минута чрез Георги Миланов, който се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Асен Чандъров срещу Илиян Стефанов в наказателното поле на гостите.

Две минути след началото на втората част Левски удвои преднината си. Голмайсторът Миланов центрира отдясно в наказателното поле на Септември, топката бе избита с глава от бранител в "червено" и стигна до Цунами, който стреля от границата на пеналтерията, а 16-годишният Преслав Бачев засече кълбото и го прати във вратата на Димитър Шейтанов за 2:0.

Преднината на домакините стана класическа в 57-ата минута, когато Уелтън пробва късмета си от границата на наказателното поле и се разписа в далечния долен ляв ъгъл на стража на Септември.

Гостите намалиха изоставането си в 86-ата минута чрез Кристиян Иванов, който стреля от границата на наказателното поле на "сините", а топката се отби в горната греда и се оплете в мрежата зад вратаря Пламен Андреев.

В последната минута на редовното време отново Иванов се разписа в "синята" врата, но до повече попадения не се стигна и така срещата завърши при резултат 3:2 в полза на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пазарджик започва инициатива за спасяването на популацията на кафявото родопско мече
В Пазарджик започва инициатива за спасяването на популацията на кафявото родопско мече
Президентът Радев назначи Христо Алексиев за секретар по икономиката
Президентът Радев назначи Христо Алексиев за секретар по икономиката