НОВИНИ

Левски попари Миньор 2015 като гост след тройка в края на Лъчезар Димитров

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:59, 29.03.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
левски попари миньор 2015 гост тройка края лъчезар димитров
Слушай новината

Левски надигра драматично Миньор 2015 Перник като гост със 72:71 в среща от 5-ия кръг на Втората шестица на Националната баскетболна лига (НБЛ).

В зала "Борис Гюдеров" двата тима предложиха зрелищна битка, в хода на която домакините наваксаха пасив от 13 точки, но в края бяха попарени от тройка на Лъчезар Димитров една секунда преди сирената.

Успехът беше втори пореден за "сините", с което те остават на 9-о място в подреждането с баланс 10-17, докато перничани са на предпоследната 11-а позиция с показатели 8-19.

Двубоят между двата тима в Перник стартира с предимство за домакините, които имаха предимство в хода на цялата първа четвърт, която приключи при 17:12 в тяхна полза. Отговорът на "сините" обаче не закъсня и до почивката те обърнаха развоя на мача, оттегляйки се с преднина от 36:28.

В началото на третата част момчетата на Димитър Ангелов продължиха да стоят по-добре на паркета и съумяха дори да изградят двуцифрен аванс в резултата, като най-голямата разлика дойде при 48:35. В този момент настъпи нов обрат в срещата, като до края на четвъртината баскетболистите на Миньор 2015 съумяха да стигнат до равенство, въпреки че в края Асен Великов вкара впечатляваща стрелба зад центъра, давайки крехък аванс на Левски преди заключителните 10 минути - 52:49.

Финалният период в мача предложи няколко смени на водачеството, за да дойдат драматичните последни секунди. Данило Аранитович вкара два фаула, за да поведат "чуковете" със 71:68. Златин Георгиев също веднъж бе точен от наказателната линия, намалявайки резултата на 69:71, след което последваха по два пропуска Димитър Маринчешки и Георги Кендеров. Така се стигна до последното нападения на "сините" в двубоя, в което Лъчезар Димитров избухна със страхотна тройка, носейки преднината на своя тим при 72:71. До края остана време единствено за един отчаян опит на Лъчезар Тошков зад центъра, завършил с пропуск, който всъщност подпечата и победата на гостите.

За столичани големият герой Димитров и Димитър Маринчечешки приключиха с по 17 точки, като последният прибави и 10 борби за "дабъл-дабъл". Опитният Златин Георгиев пък се завърна в игра с 16 пункта.

От другата страна Лъчезар Тошков се отличи за състава на Миньор 2015 със своите 17 пункта, а Никола Ивкович приключи с 11.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С избора на Главчев ГЕРБ загубиха роля на удобна опозиция в управление, заяви Лена Бориславова
С избора на Главчев ГЕРБ загубиха роля на удобна опозиция в управление, заяви Лена Бориславова
Румен Радев определи Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател
Румен Радев определи Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател